Gå til sidens hovedinnhold

- Det er ingen risiko for Liverpool

Men eksperten vil ikke kalle Vegard Forren «et kupp».

Mandag kveld ble det klart at Liverpool er interessert i den norske midtstopperen Vegard Forren.

Forren har lenge vært god for Molde, og fikk sitt gjennombrudd for Norge under et par viktige VM-kvalifiseringskamper i fjor høst. Det har lenge vært ventet at nordmannen ville bytte klubb i januar, og nå får midtstopperen muligheten til å vise seg fram for den tradisjonsrike Anfield-klubben.

Midtstopperen landet i Manchester mandag og skal ifølge TV 2 gjennomgå den medisinske testen tirsdag. Sky Sports melder at dette er feil, og at Molde heller ikke har akseptert noen bud ennå.

Både Sky Sports og Liverpool Echo melder at Forren skal trene med klubben tirsdag.

- Ingen risiko
Ifølge rapportene må Merseyside-klubben ut med rundt 4 millioner pund for å kjøpe stopperen. Det mener TV 2-ekspert Morten Langli er en svært god pris.

- Prisen er fin for Liverpool. Det er ingen risiko ved dette kjøpet overhodet. Det er ikke mulig å tape penger på en slik investering, sier han til Nettavisen.

Liverpool har de siste årene kjøpt flere dyre spillere, som har gitt dårlig avkastning. Stewart Downing, Andy Carroll, Jordan Henderson, Alberto Aquilani og lønnen til Joe Cole er noe av det den røde klubben har brukt mye penger på.

Slik sett hadde det nok passet klubben bra å nå treffe blink og gjøre et kupp på en midtstopper.

- Skulle de hentet en britisk spiller av samme kvalitet, hadde det kostet mye mer. Dette er billigsalg, «rea», sier Langli.

- Tror du de har gjort et kupp?

- Prisen er bra, men det er vanskelig å kalle det et kupp. Det må vi se an litt, mener kommentatoren.

- Ikke rett inn
Langli tror i hvert fall Forren har de kvalitetene som skal til for å passe inn i Premier League, men påpeker at det er vanskelig å si sikkert.

- Ja, jeg tror det. Han har vært god i Molde lenge, og vært bra sammen med Brede Hangeland på landslaget i det siste, sier Langli til Nettavisen.

- Han har også gjort det bra i europacupen. Utover dette har vi ikke så mye mer å vurdere ham på. Han har litt for få kamper i Europa og på landslaget til det.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Langli tror Forren kan passe bra inn i Liverpool, en klubb der manager Brendan Rodgers foretrekker spillere med gode pasningsferdigheter.

Han tror likevel ikke nordmannen går rett inn i førsteelleveren.

- Forren er en spillende stopper, men jeg tror ikke han går rett inn på laget der. Martin Skrtel er i utgangspunktet en bedre stopper, sier eksperten.

- Skrtel er tross alt en etablert, internasjonal, god defensiv type. Han er sterk og har brukbar fart, men har slitt litt i oppspillsfasen og kostet Liverpool noen baklengsmål på grunn av det.

To venstrebeinte
I tillegg til stopperne Daniel Agger og Martin Skrtel, har Liverpool også den aldrene Jamie Carragher, og den noe uferdige Sebastian Coates fra Uruguay.

Danske Agger, som mange mener er klubbens beste midtstopper, er på flere måter lik Forren. Begge er ansett som spillende typer og begge er venstrebeinte.

Langli mener likevel det er mulig å spille med så to like spillere i midtforsvaret, selv om dette selvfølgelig ikke er helt ideelt.

- Det mest ideelle er selvfølgelig en venstrebeint og en høyrebeint stopper. Det er for å få best pasningsvinkler til venstre og høyre, sier Langli.

- Det er også greit å ha en venstrebeint stopper på venstresiden og en høyrebeint på høyresiden med tanke på klareringer, fortsetter han.

TV 2-eksperten har ikke latt seg imponere av unge Coates, som nå blir en av dem Forren må kjempe mot om spilletid.

- Coates har ikke vært god når han har fått sjansen. Om de nå henter Forren vil det også sende signaler angående framtiden til Carragher, sier kommentatoren.

- Late bloomer
Vegard Forren kom til Molde i 2007 fra KIL/ Hemne. Han har i løpet av de siste sesongene etablert seg som en av de beste midtstopperne i Tippeligaen.

- Han var en «late bloomer». Det er ikke så lenge siden har spilte i 3. divisjon, og han var aldri på aldersbestemte landslag før U21-nivå, sier Langli.

- Han har hatt en litt annen reise enn mange andre fotballstjerner, sier eksperten.

Tidligere har nordmenn som Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem, Frode Kippe, Bjørn Tore Kvarme, Øyvind Leonhardsen og John Arne Riise spilt for Liverpool.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken