Gå til sidens hovedinnhold

- Det er litt spesielt

Én ting overrasket Mikael Löfgren som fersk, norsk landslagssjef.

WHISTLER (Nettavisen): Mellom OL-medaljer og egen suksess står mannen Emil Hegle Svendsen spiser frokost med hver eneste dag de neste ukene: Ole Einar Bjørndalen.

Det er ikke nok til at stemningen blir anspent i den norske skiskytterfamilien. Snarere tvert imot.

- Én ting forundret meg da jeg tok over: At alt er så åpent. Man kan stille konkrete spørsmål og få konkrete svar (mellom utøvere). Det er ikke noe hokuspokus og hemmeligheter. Jeg synes det er bra, for det bidrar til utvikling av hele laget, sier Mikael Löfgren til Nettavisen.

- Er det alltid like god stemning mellom Ole Einar og Emil?

- Ja, det har vært veldig god stemning det siste året her. De jobber veldig bra sammen om det er treningsleir og eller konkurranse. De har en veldig fin måte å være mot hverandre på. Naturligvis er de arge konkurrenter, men hovedmålet til Ole er nok ikke å slå Emil. Det er andre Ole først og fremst vil slå. Det handler om å gjøre et godt løp og så se hva konkurrentene gjør.

Les også: - Jeg klarte ikke se på
Les også: - Jeg er en annen person

En lang hyttetur
Bjørndalen var OL-konge i Salt Lake for åtte år siden, mens han mislyktes i Torino fire år senere. Hegle Svendsen tok med seg en 6.-plass i Italia – og fikk sitt definitive gjennombrudd da han snøt den 11 år gamle læremesteren for gullet under VM i Östersund i 2008.

Og sånn ”går no dagan” – eller?

- Det er litt spesielt, egentlig. Vi merker på hverandre at det begynner å nærme seg. Samtidig har vi det koselig sammen. Det er som vi er på en lang hyttetur, sier Hegle Svendsen til Nettavisen og gliser.

- Jeg kan alltids spørre
- Er Ole mannen å slå på søndagens sprint?

- Ja, jeg holder nok Ole som favoritt.

- Kan du spørre ham om råd og tips nå, eller har du passert sperrefristen?

- Jeg kan alltids spørre, men det er ikke sikkert jeg får så jævlig gode svar. Jeg tror nok han holder kortene ganske tett til brystet nå. Men jeg har jo gått veldig mange løp før i år, så jeg vet jo hva jeg skal gjøre. Det er jo bare å gjøre det. Jeg tror ikke det er så mye å hente på det, akkurat nå.

Stor Emil
Bjørndalen forteller Nettavisen at han ikke trenger å lukke døra for den 24 år gamle trønderen.

- Han har blitt stor nå. Han har sluttet å spørre, svarer Bjørndalen.

- Emil holder deg som favoritt...

- Ja vel? Da holder jeg ham som en stor favoritt også på sprinten. Han virker sprek om dagen, men jeg tror vi får noen overraskelser fra andre land også. Østerrikerne virker veldig sterke om dagen, russerne er bra og så tror jeg vi får en overraskelse fra Frankrike med lillebror Fourcade (Martin).

Tøft OL – selv for Ole Einar
Uansett hvordan man vrir og vender på det, vil det være overraskende om seierspallen søndag ikke inneholder norske innslag.

- Vi stiller med fire medaljekandidater til start, slår Löfgren fast og legger uforutsigbare Lars Berger og veteranen Halvard Hanevold til i potten.

Löfgrens tidligere kollega på det amerikanske skiskytterlandslaget, er enig:

- Vi i USA er nok underdogs, selv om vi nærmer oss. Norge har syv gode utøvere på laget, dere har fire av dem til start i OL-grenene - mens vi bare har én mann som kan være med helt der oppe (Tim Burke, vår anm.). Det blir fire mot en, det, sier den amerikanske landslagssjefen Per Nilsson til Nettavisen.

- Hvem kan stoppe Ole Einar?

- Det blir tøft nok i OL – selv for Ole Einar. Det er mange som vil være med å kjempe helt der oppe, advarer svensken.

- Jeg har ikke gitt meg ennå
På spørsmål om hvem som vinner sprinten av ham og Ole Einar dersom begge to har en maksimal dag, svarer Helge Svendsen følgende:

- Ole? Jeg tror nok han er i bra form nå. Han er en mester på å prikke inn toppformen, men det er ikke alltid at en optimal oppladning gir de beste resultatene. Jeg har ikke gitt meg ennå.

Trønderen bør egentlig ikke frykte noen som helst eller noe som helst. Veien til Vancouver har gitt fire seirer i verdenscupen: Sprint, fellesstart, jaktstart og normaldistanse.

Han kan altså slå til når som helst, hvor som helst. Likevel uttaler han følgende:

- Jeg blir veldig glad hvis Ole vinner. Jeg unner ham det. Han har fortjent det.

Det beste er at han mener det.

Få OL-nyhetene før alle andre
Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar