Gå til sidens hovedinnhold

- Det er min store drøm

Vegards Breens lagkamerat vil utfordre Peter Sagan og Fabian Cancellara.

Jürgen Roelandts var den som ga Fabian Cancellara og Peter Sagan tøffest motstand i årets Flandern rundt.

Belgieren angrep før den virkelige finalen, og bet seg fast så lenge det holdt da duoen tok ham igjen bakfra.

Alt rett
Han klarte ikke å følge da Cancellara satt inn nådestøtet, men syklet sammen Sagan til mål. Til slutt ble han nummer tre i rittet.

- Jeg gjorde alt rett den dagen, men Cancellara og Sagan var sterkere. Jeg gikk til sengs uten noe å angre på, sier Roelandts til cyclingnews.com.

Til tross for at sveitseren og slovaken ble for sterke i år, gir ikke Roelandts opp håpet.

- Jeg pleide å trene mye nær Meerbeke i den gamle løypen. Det er min livslange drøm å vinne rittet en gang.

Ga alt mot Cancellara
Tom Boonen og Fabian Cancellara har dominert brosteinsklassikerne de senere årene, og det har vært vanskelig for andre å blande seg inn i seierskampen, men spesielt et år gir Roelandts troen.

- Cancellara, Sagan og Boonen er i en klasse for seg selv, men jeg er ikke slått før rittet starter. Hvis man ser på 2011, da Nick Nuyens vant Flandern rundt og Johan Vansummeren triumferte i Roubaix, ser man at alt er mulig. Og hvis jeg kommer til mål sammen med Sagan og Cancellara, kan jeg slå dem i spurten.

En stygg krasj i Tour Down Under i 2012 kunne ha ødelagt karrieren til 28-åringen, men Lotto-rytteren har sakte, men sikkert kjempet seg opp i den ypperste verdenseliten. Under Flandern rundt ble han Belgias yndling.

- Å sykle opp Kwaremont alene, med alle de menneskene, var utrolig. Det var en drøm. Selv om Sagan og Cancellara kom tilbake og jeg ble nummer tre, heiet publikum på meg under TV-intervjuene etter målgang. Jeg ga alt den dagen. Jeg angrer ikke på noe og gjorde ingen feil.

Kommentarer til denne saken