Joaquin «Purito» Rodriguez har vært på pallen i alle treukersrittene, men mangler fortsatt seieren.

Nå jakter han sin første Grand Tour-seier når han stiller til start i Vuelta a España som starter lørdag.

- Jeg vet at det er veldig vanskelig å vinne en Grand Tour, men jeg har vist at jeg kan klare det, sier Rodriguez til AS.

- Jeg sikter mot det i vueltaen. Det vil være den største utfordringen jeg møter før jeg legger opp. Det vil være forskjellen på en bra merittliste, som jeg har nå, til en fantastisk en.

Les også: Edvald sykler Vuelta a España

- Kunne ha vunnet to
Den etter hvert så rutinerte Katjusja-rytteren så lenge ut til å vinne fjorårets vuelta, men måtte se seg grundig frakjørt på den 17. etappen til Fuente De.

Tidligere på året tapte han Giro d’Italia med 16 sekunder. Ryder Hesjedal tok over ledelsen på tempoen den aller siste dagen, etter at Rodriguez hadde båret la maglia rosa nesten hele den siste uken.

- Jeg har ikke glemt det. I begge rittene mener jeg at jeg var den sterkeste rytteren med det beste laget. Det er ting som svir, men det gjør også at man modner som rytter. Jeg er 34 år, og det er to sjanser jeg ikke burde forspilt, sier en oppgitt Rodrgiuez før han legger til:

- Jeg kunne ha vunnet to Grand Tourer allerede og kjørt for min tredje, men istedenfor jakter jeg min første.

Etter en liten pause etter tredjeplassen i Tour de France, har Rodriguez begynt opptreningen mot årets knalltøffe Vuelta a España. Med seg på laget får han blant annet luksushjelper Daniel Moreno.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sterk konkurranse
Men det blir ingen lett vei for Rodriguez i kampen om sin første seier i et treukersritt. Team Sky stiller med både Rigoberto Uran og Sergio Henao, og Samuel Sanchez håper å avslutte Euskaltel-eventyret med en seier i hjemmerittet.

Roman Kreuziger, med lagkamerat Rafal Majka, har meldt sin ankomst. Det samme har Rodriguez’ tidligere kaptein Alejandro Valverde.

Bauke Mollema kjørte sterkt i Tour de France og prøver seg på en fransk-spansk dobbel. Ivan Basso kjørte verken giroen eller touren og ønsker å gjøre seg bemerket i det spanske etapperittet.

En som absolutt kjørte årets giro, vinner Vincenzo Nibali, stiller også på startstreken i håp om en storslått dobbel.

Colombia har nærmest utømmelig med klatrere, og Carlos Betancur vil danne en slagkraftig duo med Domenico Pozzovivo i Ag2r.

Evigunge Chris Horner og unge Thibaut Pinot må heller ikke glemmes. Alt i alt virker det til å bli en forrykende kamp om årets sammenlagtseier, kanskje med en 34-åring som for første gang triumferer.