Gå til sidens hovedinnhold

- Det er min svakeste side

Therese Johaug vet hva som skal til for å tukte Marit Bjørgen i Tour de Ski-sammendraget.

KVITFJELL (Nettavisen): Norges langrennsprinsesse hadde god kontroll på landslagsvenninene da de gjennomførte et knalltøft testløp opp alpinbakken i Kvitfjell tirsdag formiddag.

Therese Johaug tok tidlig ledelsen og økte sakte, men sikkert, avstanden oppover fjellsiden.

- Dette var kanskje ikke veldig overraskende, jeg har jo min styrke i motbakkene. Det ble en veldig god treningsøkt, forteller Johaug til Nettavisen da hun kom til toppen av utforløypen.

- Det er min svakeste side
Dessverre for Johaug må hun prestere optimalt i mer enn motbakkeavslutningen i Val di Fiemme for å vinne Tour de Ski. Det er to sprintkonkurranser i løpet av den ti dager lange touren og der må jenta fra Dalsbygda helst ta seg videre fra prologen for å ikke tape for mange bonussekunder til Rognes-ekspressen.

- Ja, det er det som blir avgjørende. Det er min svakeste side, sier Johaug.

- Det er flere sprintere som kommer til å gå Tour de Ski i år, i og med at det ikke er noe mesterskap.

Tøff sprintkonkurranse skremmer ikke Johaug, som har tatt noen grep for å kunne ta seg videre fra prologene i vinter

- Jeg har trent mer på fart i letterrenget, fordi jeg har stresset litt for mye på sprintene tidligere. Istedenfor å få frem kraft i skyvene har det blitt for høy frekvens, forklarer lysluggen.

God treningsperiode
Johaug har unngått både skader og større sykdomsperioder og føler selv at hun er i rute til verdenscupåpningen på Beitostølen og til sesongens store mål – Tour de Ski.

- Jeg har hatt veldig gode treningsøkter i sommer. Jeg har holdt meg frisk og unngått skader, og jeg føler at jeg har gjort alt riktig, sier hun med et stort smil om munnen.

Landslagssjef Vidar Løfshus har også god tro på Johaug foran årets sesong og mener dagens økt viser at formen er i anmarsj.

- Det var bra, det her. Med en grunntreningsperiode er vi i rute til sesongstart. Det er terrenget til Therese dette her og det var nok litt god fornuft av Marit å legge seg litt bak, forteller Løfshus til Nettavisen.

- Det svinger fra dag til dag i en treningsperiode, men den beste er som regel best, avslutter han smilende.

- Det ville vært veldig morsomt
En som vanligvis tar seg sikkert videre fra sprintprologene er VM-dronningen Marit Bjørgen. Hun er klar over at bonussekundene man kan kapre på sprintene blir veldig viktige for hennes sammenlagtmuligheter.

- Sprintene er som regel en øvelse der jeg kan plukke sekunder på en del andre sammenlagtkandidater, forteller Bjørgen til Nettavisen.

Når det gjelder lagvenninnen Therese vil hun heller glede seg over at hun tar seg til en eventuell kvartfinaleplass, enn å tenke på at sine egne vinnersjanser i sammendraget svekkes.

- Det ville vært utrolig morsomt hvis hun hadde klart det. Det er viktig å glede seg over at de andre på laget gjør det bra, avslutter hun.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken