RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er nå det begynner

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Quick Step er mer enn klare for de første vårklassikerne.

Det belgiske storlaget Quick Step har hatt en relativt treg start på sesongen. Foruten Tom Boonens etappeseier i Tour of Qatar har det blitt tynt med jubel for et av verdens beste klassikerlag.

Nå blir det andre boller for Tom Boonen og kompani. Kjernen i klassikerlaget har nå trent i løypa til Omloop Het Nieuwsblad. Den første semiklassikeren for sesongen arrangeres på lørdag, mens Kuurne-Brussel-Kuurne går søndag.

- Vi hadde en god trening, forteller lagets trener Tom Steels, som vant rittet i 1996 i en pressemelding.

- Guttene var motiverte og i form. Løypa har forandret seg, og etter min mening er den hardere enn tidligere utgaver. De siste 60 kilometerne som skal avgjøre rittet vil bli harde. Løypa er også nervøs. Det kommer definitivt til å bli et spennende ritt.

Quick Step har tidligere vunnet Omloop Het Nieuwsblad, men ingen av rytterne som sykler på laget nå har vunnet. Tom Boonens tredjeplass fra 2007 er bestenotering. I Kuurne har de litt mer å slå i bordet med. Tom Boonen har vunnet to ganger, i 2007 og 2009. Nå pensjonerte Steven de Jongh vant i 2008.

- Vi kommer til å starte med to konkurransedyktige lag, forklarer Wilfried Peeters, som er sportsdirektør i de to rittene.

- På lørdag vil rytterne som passer best til en intens løype sykle, mens på søndag stiller vi med litt mer spurtsterke ryttere.

Quick Step i Omloop Het Nieuwsblad:
Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Kevin De Weert, Dries Devenyns, Nikolas Maes, Gert Steegmans, Niki Terpstra og Kevin Van Impe.

Reserver: Gerald Ciolek og Andreas Stauff.

Laget i Kuurne-Brussel-Kuurne:
Marco Bandiera, Tom Boonen, Sylvain Chavanel, Andreas Stauff, Gerald Ciolek, Nikolas Maes, Gert Steegmans og Guillaume Van Keirsbulck.

Reserver: Kevin Van Impe og Niki Terpstra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere