Gå til sidens hovedinnhold

- Det er nå jobben starter

- Det er skummelt å tro at jeg er tilbake, mener Magnus Moan etter sin første seier for sesongen.

Han hadde 17 verdenscupseiere, i tillegg til to individuelle OL-medaljer og to individuelle VM-medaljer.

Men før søndagens kombinertrenn var det gått nesten ett år siden Magnus Moan sist sto på toppen av pallen i et verdenscuprenn.

Det hadde 27-åringen tydeligvis bestemt seg for var nok.

Sjekk resultatlista fra rennet her(ekstern lenke)

Åtte mann i front
Allerede på lørdag viste Moan at han var på vei tilbake mot toppen, da han gikk seg opp fra 25.- til andreplass i langrennsrennet - bak den suverene verdenscupleder Jason Lamy Chappuis.

På søndag startet Moan nøyaktig minuttet etter Chappuis i langrennssporet, etter et hopprenn der franskmannen ikke var like suveren som han var i lørdagens konkurranse.

Det ville Moan utnytte. Nordmannen ledet an i en stor gruppe som jaktet på Chappuis, og halvveis ut i tikilometeren var avstanden på bare 16 sekunder opp til franskmannen.

Derfra gikk det slag i slag, og inn mot stadion var det åtte mann som kjempet om seieren. Ingen var imidlertid like sterke som Moan, som avgjorde det hele lenge før målstreken var nådd.

Chappuis tok andreplassen, 1,6 sekunder bak Moan, mens østerrikeren David Kreiner endte på tredjeplass.

Men selv etter sin første seier på nesten et år, var det en ydmyk Magnus Moan som konstaterte at formen ser ut til å være tilbake etter løpet.

- Veldig ydmyk
- Det er selvfølgelig en fantastisk følelse, det har vært en rå helg. Jeg føler at det ikke er mange dager eller uker siden jeg var langt nede og ikke var på nett i det hele tatt, så jeg er veldig ydmyk i forhold til den avstanden det er fra motgang og nedtur til suksess, sier trønderen til Nettavisen etter rennet.

- Det gjør noe med en når man er veldig langt nede og føler mye motgang, legger han til.

Før sesongen valgte Moan å stå utenfor landslaget i kombinert, og heller trene med Granåsen Skiteam. Han mener laget skal ha stor ære for at formen nå ser ut til å være tilbake.

- Jeg la press på meg selv med det valget, og jeg ville bevise noe for de som har hjulpet med å legge ting til rette for meg. Når jeg ikke presterer blir ryggsekken bare tyngre og tyngre. Men det har blitt gjort en veldig bra og målrettet jobb i Trondheim. Jeg har stolt på at det jeg gjør på trening er godt nok, forteller han.

- Skummelt å tro at jeg er tilbake
På tross av treningen med Granåsen, har han bare godord å si om landslagsledelsen også.

- Jeg har blitt tatt veldig godt imot av Kristian (Hammer, langrennstrener) og Nik (Huber, hopptrener) på landslaget, de har støttet meg og lagt ting til rette, forklarer Moan.

Men på tross av sin 18. verdenscupseier i karrieren, nekter Moan å ta noen ting for gitt før VM i Oslo om en drøy måned.

- Jeg vet hva jeg er god for, når ting klaffer er jeg blant de beste. Det fikk jeg bevist i dag. Men det er skummelt å tro at jeg er tilbake, det er nå jobben begynner, mener kombinertløperen, og legger til:

- Det var en veldig fin helg, men jeg må bare bygge opp selvtilliten mer og mer og forberede meg ordentlig til konkurransene som kommer allerede neste helg. Det er nå jobben begynner, gjentar han.

«Once in a lifetime»
Og legger ikke skjul på at han gleder seg til VM i Oslo i februar.

- Spesielt det Mikko (Kokslien) har gjort så langt i sesongen, og det Jan (Schmid) og Håvard (Klemetsen) leverte på fredag, viser at vi er storfavoritter i lagkonkurransen. Også har vi utøvere som kan gjøre store og gode ting i de individuelle konkurransene, mener Moan, som lover at han skal gjøre alt for å nå sin egen målsetning om å ta medaljer i mesterskapet.

Uten at han skal glemme å nyte festen.

- Vi skal kose oss og nyte det som skjer i Oslo i februar. Det er en «once in a lifetime»-opplevelse, det å få være med på et mesterskap på hjemmebane.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Salg: 10 bukser du kan bruke på løpetur eller hjemme

Kommentarer til denne saken