Saxo Bank-Sungard-rytter Nick Nuyens vant som kjent Flandern rundt søndag.

Mandag skrev vi om hans mange problemer underveis i monumentklassikeren og ikke minst farens tillitserklæring.

Les også: - Pappa sa jeg kunne vinne

Nå forteller belgieren hvordan feiringen var.

- Først feiret vi seieren med laget på hotellet, og det var faktisk også Bjarne Riis' bursdag. Deretter kjørte vi til hjemmebyen Bevel hvor vi ankom litt etter midnatt. Der var det elleville tilstander og politiet hadde sperret av hovedgaten, så det var vanskelig for meg å komme hjem, sier Nuyens ifølge hln.be og legger til:

Manglet den store triumfen
- Hele byen var full av folk, så vi feiret til klokken 5. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det var som å bli kjørt over av et tog.

30-åringen har vunnet flere semiklassikere som Quick Step, Cofidis, Rabobank og nå Saxo Bank-rytter.

Men Flandern rundt-seieren manglet for Nuyens som tidligere har blant annet vunnet Dwars door Vlaanderen (2011), GP de Wallonie (2004, 2005 og 2009), Kuurne–Brussels–Kuurne (2006) og Paris–Brussels (2004) tidligere.

Hyller Saxo Bank-sjefen
- Jeg forstår fremdeles ikke at jeg har vunnet Flandern rundt. Nå er karrieren min endelig vellykket. Det er en drøm. Det er er bare én Flandern rundt, og i 2011 var det jeg som vant.

Og mye av æren får danske Bjarne Riis.

Her kan du se Bjarne Riis' jubel i Saxo Bank-bilen da Nuyens spurtslo Cancellara og Chavanel (ekstern lenke).

- Jeg har lagt en svak periode bak meg. Etter lagbyttet til Saxo Bank har det kun fått framover. Og selvfølgelig har Bjarne Riis en del av æren. Mannen utstråler karisma. Det er noe mystisk med Bjarne Riis, og han har gitt meg selvtilliten tilbake. Det samme gjelder hele laget. Her skal man ikke vekke folk for å få hjelp underveis i løpene. Allerede når jeg tenker tanken er det to ryttere som er i full gang med å uføre oppgaven, avslutter Nuyens.

PS! Nick Nuyens sykler ikke Paris-Roubaix, men stiller til start i Amstel Gold Race 17. april.

Diskuter sykkel i vårt diskusjonsforum!