SOTSJI (Nettavisen): Herrenes sprintfinale i Sotsji ble svært dramatisk da halve heatet falt litt over midtveis i løpet. Norges landslagstrener Arild Monsen var overbevist at begge de norske finalistene var involvert i fallet.

- Jeg trodde de var ute og meldte fra om det på radiosambandet vårt. «Det er over, det er over, vi har kjørt ut» sa jeg, forklarer Monsen til Nettavisen.

- Herregud
Etter noen sekunder skjønte imidlertid Monsen at Hattestad fortsatt var i ledelsen, og nordmannen ble til slutt olympisk mester i sprint.

- Jeg ble så glad da jeg så Ola. Jeg tenkte herregud, sier Monsen.

- Ole fulgte planen til punkt og prikke. Han bare strålte som han har gjort de to siste ukene. Jeg så i Toblach at jeg ikke kunne la Ola sitte på sidelinjen i dag, sier Monsen.

Hattestad var i utgangspunktet ikke tatt ut til å gå sprinten, men Monsen endret uttaket forrige uke og vraket i stedet Finn Hågen Krogh.

- Sint og forbannet
Monsen ville imidlertid ikke snakke noe særlig om den prosessen etter tirsdagens sprint.

- Det er ikke prosessen rundt det vi skal prate om i dag. Jeg vet mer om det enn dere, men vi er ferdige med det nå, sier Monsen.

- Ola ble ordentlig sint og forbannet, men jeg tror han fikk en «skjerping» av det. Jeg har sett en formstigning på ham, og jeg håpet virkelig at den skulle slå til i Toblach. I Toblach så vi tydelig at vi måtte ha med Ola, sier Monsen.

Resten er historie, for tirsdag ettermiddag ble altså Ola Vigen Hattestad olympisk mester i Sotsji.

- Synd med Gløersen
Anders Gløersen klarte ikke å holde seg på beina i finalen, og måtte til slutt nøye seg med fjerdeplass.

Monsen er overbevist om at Gløersen ville klart å ta medalje om han hadde holdt seg på beina.

- Det ble en merkelig finale. Det var utrolig synd med Anders. Han hadde virkelig bedre og bedre bein, og jeg er sikker på at han hadde tatt medalje. Han var virkelig pigg, sier Monsen.

- Det var helvete, men litt av vitsen er å holde seg på beina, sier landslagstreneren.

Skuffet Gløersen
Det var en skuffet Gløersen som snakket med pressen etter løpet. Men til tross for skuffelsen klarte 27-åringen å glede seg over Hattestads fantastiske seier.

- Personlig er jeg skuffet, men når jeg ser Ola få blomster på TV-skjermen her, så gjør det saken veldig mye bedre, sier Gløersen.

- Jeg unner ham det ekstremt mye. Han representerer alt vi har gjort på sprintlaget i år, sier 27-åringen.

Onsdag neste uke er det klart for lekenes siste sprintøvelse, når det skal konkurreres i lagsprint. Landslagstrener Monsen har foreløpig ikke tatt ut laget som skal representere Norge, og vil vente til etter de neste langrennsøvelsene før han offentliggjør laget.

MER OL-STOFF: