Gå til sidens hovedinnhold

- Det er ren tortur

Se hva UFC-fighterne må gjennom før kamp.

STOCKHOLM (Nettavisen):

- Man drømmer om cola, pizza og pasta. Bare det å få slukket tørsten med litt vann drømmer jeg om nå.

Det er siste kvelden før innveiing på fighternes hotell i Stockholm, før UFC arrangerer sitt første stevne i Norden foran 15.000 elleville svensker.

Nordmannen Simeon Thoresen er mer enn klar for sin første kamp i verdens største MMA-organisasjon, men først må han klare vekta.

- Et helvete
Inne i spaområdet på hotellet går de store stjernene en etter en inn i badstua for å svette av seg noen kilo. Det er om å gjøre å være tyngst mulig på kampdagen.

- I dag har jeg bare spist frokost og lunsj. Jeg føler meg ikke slapp ennå, men det kommer nok i morgen tidlig, sier Thoresen, som har vært gjennom dette mange ganger før.

Han går vanligvis rundt på 84 kilo, men fighter i 77-kilosklassen og må derfor gjennom et lite helvete for å komme ned på riktig vekt.

- Ja, det er kjipt. Det er et helvete - ren tortur for sinnet.

Må ned tre kilo
Etter innveiingen spiser fighterne så mye de kan. De starter gjerne med å drikke vann, før de fyller på mer og mer utover dagen for å komme inn til kamp så tunge som mulig.

Det er også de som må ta mer ekstreme metoder i bruk. Inne på treningsrommet står svenske Papy Abedi iført topplue, sweatsuit og ullsokker, mens han hopper tau.

- Jeg har vært der før, men jeg trenger det ikke nå, sier Simeon før han går på vekta.

Den viser 80,5 kilo, som betyr at Simeon må ned tre kilo før morgendagens innveiing i Globen.

Møtte motstanderen i heisen
På vei inn tilbake til hotellrommet ser jeg muligheten til at vi kan snike oss inn i heisen sammen med dem som går foran oss. Det er plass til flere der, tenker jeg.

- Der skal vi ikke inn, nei. Det er motstanderen min, det.

Greit nok. Det hadde kanskje vært dumt å starte kampen to dager for tidlig. Vi fikk ta til takke med neste heis, men lørdag kommer ikke Besam Yousef utenom Simeon Thoresen.

Da er det Norge mot Sverige i et bur foran 15.000 mennesker.

Kommentarer til denne saken