Tour de San Luis er den virkelige starten på årets sykkelsesong.

Det er kanskje ikke det største rittet i verden, men startlisten er nok til å gi sykkelfans over hele verden vann i munnen.

Mark Cavendish, Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Peter Sagan, Jurgen van den Broeck, Thor Hushovd og Joaquin Rodriguez er bare noen av stjernene som deltar i det syv etapper lange rittet.

Cavendish ønsker å vise frem at han fortsatt er verdens raskeste, og duellene mellom ham og Peter Sagan kan fort sørge for underholdning fra første etappe.

For tung
Etter hvert kommer også klatrerne til å kunne briljere. Dueller mellom Contador, Nibali og Rodriguez kommer allerede i første ritt.

Contador er kanskje den de fleste ville utropt som favoritt, men spanjolen har liten tro på sin egen form før det argentinske rittet. Et par ekstra kilo å dra på oppover fjellsidene, kan nemlig gjøre det tungt.

- Det er sant at jeg liker å konkurrere og prestene når jeg ser muligheter, sier Contador ifølge Velonews.

- Jeg kan knapt styre meg om jeg har gode ben, men jeg er litt overvektig og når det kommer til bakkeavslutninger, er det bare matematikk. Det er ryttere som er bedre enn meg nå.

Og ja, det er ingen tvil. Dersom Contador ikke er på topp, er det god nok motstand til å sørge for at Saxo Bank-rytteren heller ikke i år vinner rittet (han ble nummer to i fjor, før han fikk resultatet strøket etter dopingdommen).

Etapper for alle
«El Pistolero» er imidlertid ikke sikker på hvem han ser på som favoritt før rittet.

- Det er vanskelig å si, det er en imponerende startliste. Nibali viste seg sterk i 2012, og Daniel Moreno og Purito (Joaquin Rodriguez) vil også være der.

Jurgen van den Broeck og Tejay van Garderen får også oppmerksomhet fra Contador før rittet, samt de lokale argentinske rytterne som «forbereder seg 100 prosent til dette rittet, og er veldig sterke i fjellene». Av argentinerne var det spesielt Daniel Diaz som viste seg frem i fjor, og ga de mer etablerte stjernene kamp til døren.

Etapperittet består av tre spurtetapper, noe som gir åpning for Cavendish og Sagan. Samtidig ønsker nok Thor Hushovd å få en god start på sesongen, etter sine sykdomsplager i fjor.

Tre klatreetapper setter klatrerne i rampelyset, mens også de tempoglade får sin mulighet.