Gå til sidens hovedinnhold

- Det er stort

Fredrik Aukland kan slå Roger Federers trener.

Fredrik Aukland forlot norsk langrenn til fordel for landslagstrenerjobb i Sveits. Det ble umiddelbar suksess.

Dario Cologna tok steget umiddelbart, og vant både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt i sin første sesong med Aukland som trener.

- Hyggelig overraskelse
Det har ikke gått upåaktet hen i ostelandet. 12. desember kan Aukland bli kåret til årets trener i Sveits under Credit Suisse Sports Awards 2009, som tilsvarer Idrettsgallaen i Norge.

- En hyggelig overraskelse. Det er stort, ikke for meg personlig, men for langrennssporten i Sveits, sier Aukland til Nettavisen.

Aukland er en av tre nominerte i kategorien, og han er ikke i dårlig selskap. De to andre er Thomas Bührer, som har løftet orienteringssporten, og ikke minst Pierre Paganini – treneren til mannen med flest grand slam-titler i tennis gjennom tidene, Roger Federer.

Dario Cologna er for øvrig nominert i to kategorier: årets mannlige utøver og årets nykommer.

Verdenscup på hjemme
- Det vil overraske meg veldig om han slår Roger Federer i kåringen av årets mannlige utøver. Håpet er nok litt større som årets nykommer, men også der er det knalltøff konkurranse, sier Aukland, som understreker at alpint er ganske mye større enn langrenn i Sveits. Og en av Colognas konkurrenter er Carlo Janka, som til og med har stilt Aksel Lund Svindal i skyggen den siste tiden.

Utdelingen finner sted i Basel lørdag kveld, og Aukland blir trolig flydd inn med helikopter fra Davos, der det er verdenscup i langrenn denne helgen.

- Verdenscup på hjemmebane er veldig viktig for oss. I år blir det også veldig mye medieoppmerksomhet, sier Aukland, som rapporterer at Dario Cologna er på full fart tilbake etter skadeproblemene.

- Vi vet fortsatt ikke helt hvor Dario står, men jeg har også forventninger til Toni Livers og Remo Fischer. Vi gleder oss, sier Fredrik Aukland til Nettavisen.

Se alle nominasjonene her (eksten lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken