Storbritannia har lange og stolte tennistradisjoner, men det begynner å bli lenge siden, svært lenge siden, kongedømme hadde en verdensener.

Ser man på Wimbledon-turneringen for eksempel, må man helt tilbake til 1936 for finne sist gang en brite vant. Det skjedde da Fred Perry gikk til topps i 1936.

På kvinnesiden ser det imidlertid litt lysere ut, siden Virginia Wade vant så sent som i 1977, men det er likevel ingen tvil om at britene er sultefôret på suksess.

Høye Murray-håp
Det var kanskje også derfor forventningene til verdensfirer Andy Murray var så skyhøye, før skottens møte med Rafael Nadal i semifinalen av Wimbledon fredag.

For selv om skotten har slitt litt med en skade i løpet av årets utgave av den tradisjonsrike gressturneringen, har han også imponert med solid spill på hjemmebane.

Og det startet utmerket på center courten i London fredag kveld, da 24-åringen tok det første settet med 7-6 mot den spanske favoritten.

Men så sa det stopp. Nadal slo tilbake og vant det andre settet med komfortable 6-2 og fulgte opp med nok en 6-2-triumf i det tredje settet.

Etter hvert virket det som Murray ble en smule frustrert. Selvtilliten fra det første settet så ut til å mangle og skuldrene var plutselig atskillig høyere.

«Murray traff med taktikken i første sett og var glimrende, men å spille med så høy risiko mot Nadal straffer seg i lengden», kommenterte BBCs John Lloyd.

- Synd på Andy
Og det fikk Lloyd helt rett i. Også det fjerde settet tilhørte Nadal og nevøen til tidligere Barcelona-stjerne Miguel Angel Nadal kunne slippe jubelen løs med 6-4.

- Jeg synes synd på Andy. Han fortjener også å være i finalen. Han er en stor spiller og den eneste måten å slå ham på, er å være aggressiv, sier Nadal ifølge BBC.

- Han spilte fantastisk i første sett, men så begynte han å gjøre feil i det andre og det var vendepunktet i kampen, fortsetter han.

Dermed er det duket for finale mellom spanjolen og Novak Djokovic fra Serbia. Djokovic slo ut franske Jo-Wilfried Tsonga i sin semifinale tidligere fredag.

- Det er alltid tøft å møte Novak. Han har vært fantastisk i år og bare tapt én kamp. Jeg har alt tapt fire ganger, men som alltid, vil jeg gjøre mitt beste, sier Nadal.

HTML EMBED