Gå til sidens hovedinnhold

- Det er tegneseriefotball!

Misfornøyd Kjetil Rekdal gir uerfarenhet skylden for poengtapet mot Molde.

VÅLERENGA - MOLDE 3-3:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vålerenga bød på masse herlig offensivt spill og ledet to ganger i «bunnoppgjøret» mot Molde.

Kjetil Rekdals menn har imidlertid hatt en fæl uvane når det gjelder å gi fra seg ledelser denne sesongen.

Da Molde-innbytter Agnaldo banket inn 3-3 på overtid røk to verdifulle poeng for Oslo-laget, som fortsatt roter langt ned på tabellen.

Tegneseriemål
- Det ble altfor mye Hawaii-fotball mot slutten, og vi må bli flinkere til å drepe kampen i slike situasjoner, sier Rekdal etter kampen.

- Hvorfor blir det så mye «Hawaii-fotball»?

- Vi har mange som ikke har spilt så mange kamper på dette nivået, og jo mer erfarne disse spillerne blir, jo oftere vil vi holde på ledelsen hele kampen ut, sier Rekdal til Nettavisen, som var spesielt misfornøyd med Moldes 2-1-scoring like før pause.

- Det vi driver med på 2-1 er ikke bra. Det er rett og slett et tegneserie-mål, og gjør at det blir svært tungt å gå til pause, fortsetter Rekdal.

Unikumet Berre
Ole Gunnar Solskjær var på sin side langt mer fornøyd med utfallet av kampen, og skrøt av laget etter den sene utligningen.

- Vi ligger under to ganger og kommer tilbake ved begge anledninger. Det å komme tilbake på overtid, etter at Vålerenga hadde tatt tilbake ledelsen, er veldig sterkt, sier Solskjær til Nettavisen.

Morten Berre hadde en kjempekamp og scoret to mål mot Molde. Han hylles av både egen trener og Solskjær etter matchen.

- Berre er en type som alltid dukker opp og scorer, og det var ikke overraskende at han satte inn et par mål i dag, sier Solskjær.

Kjetil Rekdal går enda lenger i beskrivelsen av den rutinerte ringreven.

- Han begynner vel å bli et unikum i norsk fotball, og det er ufattelig imponerende det han gjør. Det eneste som er synd er at han ikke holder mer enn 60 minutter. Han gir laget så mye klokskap og ro, og jeg skulle gjerne hatt muligheten til å sette han innpå på slutten for å ri stormen av, forteller Rekdal.

Vålerenga best i gang
I det som ble en svært severdig kamp mellom to av Tippeligaens største skuffelser så langt, var det Vålerenga som kom best i gang.

Etter ti minutter kom belønningen i form av Morten Berres fjerde mål for året, nydelig assistert av Diego Calvo.

Midtveis i den første omgangen gikk lufta på forunderlig vis ut av Kjetil Rekdals menn.

Det intense presset og de gode løpene var plutselig forsvunnet, og anført av midtbanedirigent Magnus Wolff Eikrem kom Molde mer og mer inn i kampen. Den snart Heerenveen-klare 22-åringen strødde pasninger som nesten bare han kan i tippeligasammenheng.

Snudde kampen
Molde fikk etablert et godt trykk inne på Vålerengas banehalvdel, og burde tatt ledelsen da Daniel Chima Chukwu fikk avslutte på åpent mål fra tre-fire meter. Utrolig nok presterte spissen å sende ballen over tverrliggeren.

Gjestene skulle imidlertid få uttelling etter en snau halvtime, da Jo Inge Bergets avslutning gikk via en VIF-spiller og forbi en utspilt Gudmund Kongshavn i målet.

Bortelaget dominerte fullstendig på Ullevaal-gresset, og få minutter før pause tok målscorer Berget på seg servitørhanskene. Spissen tråklet seg forbi flere Vålerenga-spillere, og fikk til slutt taklet ballen til Martin Linnes som hadde tatt turen opp fra forsvaret.

Høyrebacken avsluttet som om han skulle vært en rutinert måljeger, og trillet ballen forbi Kongshavn.

2-1 til gjestene like før lagene gikk i garderoben.

Superinnbytter Solli
Kjetil Rekdal hadde sett spillerne sine gå fra å ha full kontroll på kampen, til å gi fra seg initiativet fullstendig.

Da ti minutter var spilt av den andre omgangen, skjønte han at noe måtte gjøres.

Inn fra en på papiret blek innbytterbenk kom Jan Gunnar Solli. Og for et innhopp det ble for den tidligere New York Redbulls-spilleren.

Nærmest ut fra intet sørget lysluggen for utlikningen, da han rundet keeper Ørjan Nyland og avsluttet lekkert i det åpne målet.

Like etter var samme mann på farten igjen og la et strøkent innlegg på hodet til Morten Berre, som dermed ble tomålsscorer.

- Jeg føler at formen virkelig begynner å komme nå, kunne en fornøyd Solli konstatere etter kampslutt.

Dessverre for Solli og resten av Vålerenga skulle ikke tre mål holde til seier mot laget fra Rosenes by.

Innbytter Agnaldo sørget nemlig for 3-3 på overtid, og gjør dermed at Kjetil Rekdal må lære elevene sine å holde hodet kaldt i samfulle 90 minutter pluss overtid.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken