Gå til sidens hovedinnhold

- Det er vanskelig å forstå logikken

Øyvind Alsaker rister på hodet av straffen mot Luis Suarez.

Onsdag ble det klart at Liverpool-spiller Luis Suarez får ti kampers karantene for å ha bitt Branislav Ivanovic under søndagens kamp i Premier League.

Det betyr at Suarez ikke kan spille i Premier League før den 7. serierunden neste sesong, med forbehold om at urugayaneren ikke er solgt innen den tid.

Ifølge nyhetsbyrået AP vil Liverpool få en skriftlig forklaring på dommen i løpet av torsdagen.

TV 2-kommentator og Liverpool-supporter Øyvind Alsaker forstår lite av FAs dom når Nettavisen får tak i ham på telefon onsdag ettermiddag.

- Jeg synes det er fryktelig mye. Overraskende mye, fordi han fikk syv kampers karantene for å bite sist gang. Han fikk også åtte for å bli dømt for rasisme mot Patrice Evra. Jeg forstår ikke helt hvorfor det er ti nå. Er det fordi han har gjort noe galt før? Jeg har en liten følelse av det, sier Alsaker til Nettavisen.

Alsaker har helt rett, Suarez gjorde akkurat det samme i 2010 da han spilte i nederlandske Ajax, men den gangen fikk han «bare» syv kampers karantene for å ha bitt en motspiller.

Da Suarez ble dømt for å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Manchester United-spiller Patrice Evra i 2011, fikk han åtte kampers karantene.

- Det er vanskelig å forstå FAs logikk, rett og slett. Det virker som de bare har tenkt på et tall, sier Alsaker.

LES OGSÅ: Fusialt-bloggen: Suarez-straffen er latterlig

LES OGSÅ: Liverpool: - Vi er sjokkerte

- Kolossal straff
På klubbens hjemmeside har Liverpool lagt ut en uttalelse om FAs dom. Der kommer det frem at klubben er svært skuffet over at dommen endte med hele 10 kampers karantene.

- Både klubben og spilleren er sjokkert og skuffet over alvorlighetsgraden ved denne avgjørelsen. Vi avventer skriftlig forklaring i morgen før vi kommenterer ytterligere, sier Liverpool-direktør Ian Ayre i pressemeldingen.

Alsaker skjønner at Liverpool rister på hodet av den strenge straffen.

- Jeg forstår godt at de gjør det. Ti kamper er en kolossal straff, sier han.

- Suarez har fått et dårlig rykte etter å ha vært involvert i flere uheldige situasjoner. Tror du han straffes hardere av den grunn?

- Ja, det tror jeg. Når til og med britenes statsminister David Cameron blander seg inn i diskusjonen, skjønner alle at Suarez er «persona non grata». Alle synes tre kamper er for lite, men ingen hadde sagt noe på syv kamper. Med ti kampers karantene er han borte i de seks første kampene neste sesong. Det er voldsomt, og jeg vil tippe at Liverpool kommer til å anke, sier Alsaker.

Nå tror han sannsynligheten øker for at Suarez forsvinner fra Anfield etter sesongen.

- Jeg tror at de gjør den vurderingen fortløpende, men dette vil telle for et salg, det er klart det vil. Men jeg tror karantene er en liten del av det store bildet, og det kommer nok an på hvilket tilbud de får, hvor mye penger det er snakk om. Men inntil videre regner jeg med at de anker straffen og ser om de kommer noen vei, sier Alsaker.

Og legger til:

- Men det kan han får nok av England etter dette og velger et annet sted og spille.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var i søndagens 2-2-kamp mot Chelsea at Suárez bet Branislav Ivanovic i armen under en duell mellom de to spillerne.

Beklaget
Angriperen er allerede bøtelagt av Liverpool på grunn av episoden, og han har lagt seg langflat i etterkant.

- Jeg er lei meg for hva som skjedde denne ettermiddagen. Jeg vil be om unnskyldning til Ivanovic og hele fotballverden for min utilgivelige opptreden. Jeg er veldig lei meg, skrev Suarez på sin Facebook-profil.

Liverpool-direktør Ian Ayre har også gitt klubbens stjernespiller det glatte lag for episoden som rystet en hel fotballverden.

- Hans oppførsel hører ikke hjemme for noen som bruker Liverpool-drakta, og Luis er klar over at han skuffet både seg selv og alle andre som er tilknyttet klubben, har Ayre uttalt.

Suarez har hatt en god sesong, og var lenge på toppen av toppscorerlisten med 23 mål. Nå går tittelen trolig til Manchester Uniteds Robin van Persie, som med hat trick mot Aston Villa er oppe i 24 mål. Med Suarez ute av spill, er Tottenhams Gareth Bale nestemann på lista over toppscorer-konkurrenter. Bale har 18 mål.

Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday

Kommentarer til denne saken