Gå til sidens hovedinnhold

- Det er veldig komplisert

Lang saksgang i Venezuela ser ut til å sette en endelig stopper for Geox-laget.

Mauro Gianettis desperate kamp for å få på plass en ny sponsor, etter at Geox overraskende trakk seg ut tidligere i oktober, har utviklet seg til å bli en aldri så liten såpeopera denne høsten.

Uten tiden til hjelp var det fra start av klart at det ville bli en nærmest umulig oppgave å redde det spanske topplaget, som i år ha vunnet blant annet Vuelta a España sammenlagt med Juan Jose Cobo.

Men ryktene om den ene og andre potensielle samarbeidspartneren har gitt lagets ryttere håp om at en løsning kan komme på plass, selv om de allerede har mistet muligheten til å bli en del av World Touren, som følger av de økonomiske problemene.

Venter fortsatt på Chavez
I et par uker nå har Hugo Chávez og resten av regjeringen i Venezuela vært Gianettis store håp. Lenge var lageieren svært optimistisk, men for hver dag som går forsvinner håpet sakte, men sikkert.

- Situasjonen er ikke lett. Akkurat nå venter vi på en avgjørelse fra regjeringen i Venezuela, forteller Gianetti til sykkelbloggen c-cycling.

Problemet er bare at tiden er i ferd med å renne ut for Gianneti. Mandag skrev UCI i en pressemelding at de vil offentliggjøre hvilke lag som får status som Prokontinentallag neste år, 12. desember.

Laget har tidligere fått utsatt søkerfristen, men få alt på plass i løpet av denne uken.

Les også:Geox-sagaen fortsetter

Det er dette nivået Geox-laget kjørte på i år, og skal Gianetti og resten av støtteapparatet ha noe håp om å få delta i noen av de største rittene neste sesong, må de bli registrert på dette nivået.

- Dette er et stort langtidsprosjekt og er noe man selvsagt ikke kan forhaste seg inn i. Det forstår jeg, og jeg er i kontakt med dem hver eneste dag, forklarer Gianetti på spørsmål om hvordan det ligger an med regjeringen i Venezuela.

Tidspress
Dermed frykter han at tiden vil renne ut før han får på plass midlene til å få på plass en sykkelsatsing også i 2012.

- Jeg tror ikke det blir mulig å fortsette på det nivået vi ønsker neste år. Kanskje kan vi få til en avtale som gjør at vi kan fortsette med et mindre budsjett, men foreløpig vet jeg ikke om det går. Det hele er rett og slett veldig komplisert.

Gianetti legger skylden på sponsortørken på den svake økonomien, som påvirker hele verden, og viser til at mange andre lag, som for eksempel HTC, også har slitt med å finne bedrifter som ønsker å investere i et sykkellag.

Men den alltid optimistiske sveitseren holder fortsatt på håpet, selv om han nå trenger et lite mirakel for å løse problemene.

- Jeg har ikke gitt helt opp ennå, for jeg har snakket med mange bedrifter. Mulighetene er der, men ikke tiden, konkluderer italieneren.

Kommentarer til denne saken