Gå til sidens hovedinnhold

- Det finnes ikke idretter med bare rene utøvere

Andreas Thorkildsen vil ha utestengelse på livstid for dopingsyndere.

Amerikaneren Lance Armstrong er ikke lenger sykkelkongen. Han måtte abdisere i vanære da det amerikanske antidopingbyrået (USADA) konstaterte at Armstrong brukte doping under store deler av karrieren.

Her i Norge har Steffen Kjærgaard innrømmet bruk av doping. Kjærgaard syklet flere sesonger i samme lag som Armstrong, US Postal. Mange av deres tidligere lagkamerater har både innrømmet dopingbruk selv og vitnet mot Armstrong.

Norges største friidrettsstjerne, Andreas Thorkildsen, løftet knapt på et øyelokk da Kjærgaard innrømte dopingbruk.

- Det overrasket meg ikke i det hele tatt. Jeg har mistenkt ham lenge, og hovedgrunnen til det er at han syklet for US Postal. Jeg trodde aldri på Lance Armstrong heller, selv ikke da han var aktiv, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Samtidig innrømmer han at han selv i sin egen sport, spydkast, har hatt mistanker til konkurrentene. Thorkildsen vil imidlertid ikke gå ut med navn, ettersom han ikke har bevis for dette.

- Jeg tror uansett ikke det finnes idretter med bare rene utøvere. Det er alltid noen som tar sjansen. Den eneste jeg kan garantere for, er meg selv.

Overfor Dagbladet forteller 30-åringen at han ønsker utestengelse på livstid for dopingsyndere, både som aktive utøvere og som ledere eller trenere.

Reklame

Den superpopulære solsengen blir raskt utsolgt

Kommentarer til denne saken