RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Det finnes ikke mirakler, selv for Tom Boonen

Sist oppdatert:
Tom Boonen fornøyd med hvordan kroppen responderte i Paris-Tours.

Sykkelåret 2010 har ikke gått slik Tom Boonen så for seg før sesonge. Belgierens kneproblemer resulterte i en operasjon i juli, det hele endte med tre måneder uten ritt for mannen som fyller 30 år på fredag.

Han gjorde comeback i Circuit Franco-Belge. Der holdt Boonen en særs lav profil, han var fraværende i massespurtene og lå på 99. plass i sammendraget da han kastet inn årene på siste etappe.

Selv om søndagens Paris-Tours ikke var mye å skryte av resultatmessig, 136. plass over syv minutter bak teten, var det en positiv opplevelse for «Tornado Tom».

- Batteriet var tomt
- Resultat er ikke noe viktig, fortalte Boonen til belgiske sportwereld.

- Dette var mye bedre enn jeg forventet etter Circuit Franco-Belge. Det kan jeg ta med meg inn i vinteren.

Boonen satt med veldig lenge, men plutselig sa det stopp. Og da var det helt slutt.

- Jeg satt i teten da Geoffroy Lequatre stakk. Men da var batteriet tomt, det var ikke overraskende etter en så lang rehabiliteringsperiode. Ritt på dette nivået lyver ikke, selv om du heter Tom Boonen. Det finnes ikke mirakler.

Boonen for alle penga
Paris-Roubaix og Ronde van Vlaanderen har viktige ritt for både Boonen og laget hans, QuickStep. Boonen har vunnet på velodromen i Roubaix tre ganger og vært kongen av Vlaanderen to ganger.

De siste årene har han måtte dele kapteinsrollen med landsmannen Stijn Devolder. Nå som Devolder drar til Vacansoleil vil Boonen ha alt presset på sine skuldre, og i disse rittene vil det være spesielt viktig å prestere.

Tom Boonen bør prege resultatlistene i større grad neste sesong, hvis ikke kan det bli en trist vårsesong for QuickStep.

Boonen avslutter sesongen med Sluitingsprijs Putte-Kapellen på tirsdag.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere