Gå til sidens hovedinnhold

- Det finnes ingen favoritter

Men nå må Rafael Nadal likevel finne seg i å bære favorittstempelet i Wimbledon.

Det ble med den ene sensasjonen i Wimbledon-turneringen på onsdag:

Etter at Roger Federer røk på et ydmykende tap for Tómas Berdych tidligere på dagen, tok Rafael Nadal seg greit videre på bekostning av «fienden» Robin Söderling med sifrene 3-6, 6-3, 7-6, 6-1.

Nadal og Söderling: Disse gutta er virkelig ikke glade i hverandre

- Ønsker ham det beste
For selv om svensken åpnet forrykende og tok ledelsen 5-0 i første sett, kom Nadal tilbake og overtok initiativet i kampen etter hvert. Og da verdenseneren vant et nervepirrende tredjesett etter tie-break, gjorde han kort prosess i fjerde sett og avgjorde kampen med 6-1.

Men selv om Nadal nå er en naturlig favoritt til å stikke av med seieren i turneringen etter Federers sjokktap, vil ikke Nadal ta noen ting for gitt.

- Roger var fantastisk i de sju årene, han var helt utrolig. (Roger Federer har vunnet Wimbledon-turneringen seks av de sju siste årene, journ.an.) En dag må du tape, og Berdych er en veldig vanskelig motstander. Jeg ønsker bare Roger det beste for resten av sesongen, sier Nadal etter seieren i kvartfinalen.

- Men etter min mening er det ingen favoritt i turneringen, legger han til.

Møter Murray
På tross av «krigen» mellom Nadal og Söderling tidligere, har spanjolen imidlertid bare godord å si om sin motstander etter at seieren er sikret.

- Söderling spilte veldig lange og kraftige baller, sier Nadal.

- Jeg hadde litt problemer ved starten av andre sett, men jeg spilte godt, og etter hvert forandret kampen seg veldig, forklarer han.

De to møttes også i finalen av French Open tidligere i år. Også da stakk Nadal av med seieren, etter at Söderling tok en nokså sensasjonell seier i fjorårets kvartfinale i French Open over spanjolen.

Nå venter britiske Andy Murray i semifinalen for Rafael Nadal, etter at førstnevnte slo Jo-Wilfried Tsonga fra Frankrike med sifrene 6-7(5), 7-6(5), 6-2, 6-2 senere på onsdag.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken