Roy Johansen legger ikke skjul på hvor motivasjonen hentes fra.

STOCKHOLM (Nettavisen): Etter to strake tap og en uke med mye støy rundt høringer og karantener, var det norske laget tilbake på vinnersporet lørdag

Nå venter to matchballer mot Sveits og Tsjekkia.

Motivert av urett
Johansen innrømmer glatt at han og laget har funnet motivasjon i det som har skjedd de siste dagene.

- Det er greit å ha en fiende. Det har ikke vært noe spill for galleriet. Vi har følt oss urettferdig behandlet. Det er klart at det er greit å ha en sånn motstander, sier han til Nettavisen.

Landslagssjefen er helt tydelig fremdeles opprørt over behandlingen Norge har fått av disiplinærkomiteen.

- Det har vært reelt, og det ble enda mer reelt da Ilja Kovaltsjuk ikke fikk noen straff for sin oppførsel i kampen mot Finland.

- Man blir forbannet
Mot Hviterussland gjorde Norge sin beste kamp i mesterskapet. Kanskje ved hjelp motivasjonen de har fått de siste dagene.

- Du mobiliserer litt og blir litt forbannet på omgivelsene. Ole Kristian blir stengt ute, det går en faen i deg, og du tenker at her må vi gå ut og kjøre.

- Er vi klare fra starten her nå, kommer vi i en posisjon som gir oss mulighet til kvartfinaleplass, tenkte vi.

Og slik ble det. Norge kan nå gå til kvartfinale med seier over Sveits eller Tsjekkia.

- Det er opp til oss selv. Vi har kommet i en situasjon hvor vi har to muligheter til å ta oss til kvartfinalen. Det er bra.

Hyller lagmoralen
Johansen tvilte heller aldri på sitt lag. Han har nemlig sett hva som bor i laget i flere viktige kamper de siste årene.

- Det har vært en sterk side ved dette laget. Vi har vunnet de seks siste mot Danmark, spilt mange skjebnekamper og vunnet alle. Det er en egenskap som har fulgt dette laget i sju år.

- Helt siden vi hadde avgjørende kamp mot Danmark i 2006, har dette laget vunnet stort sett alle de avgjørende vippekampene.

Kampen mot Sveits søndag, kan bli en ny slik en. Pucken droppes i Globen 20.15.