Gå til sidens hovedinnhold

- Det gikk ikke å følge Thor

Edvald Boasson Hagen klarte ikke å hamle opp med Thor Hushovd.

GRIMSTAD (procycling.no): Edvald Boasson Hagen klarte ikke å kopiere fjorårsbedriften og beholde norgesmestertrøyen.

Thor Hushovd støtet på direkten da Sondre Holst Enger, Team Plussbank, og Alexander Kristoff, Team Katjusja, ble hentet med to og halv runde igjen til mål. Det angrer Edvald Boasson Hagen på at skjedde.

- Hvordan vurderte du situasjonen da Thor hadde fått avstand til gruppen du satt i?

- Jeg skulle gjerne ha fulgt Thor, og jeg håpte at de andre kontinentallagene skulle være med å hjelpe til med å kjøre ham inn da han stakk, sier Boasson Hagen til procycling.no etter målgang.

- Sett i ettertid, hva burde du gjort annerledes?

- Jeg burde vært med da Hushovd støtet. Jeg hadde jobbet for hardt for å hente Alexander Kristoff og Sondre Holst Enger rett i forkant, så da gikk ikke det, sier Boasson Hagen.

Les også:- Jeg er nesten på gråten

Skyhøyt tempo
De to første rundene av norgesmesterskapet gikk unna med 52 kilometer i timen i snittfart. Til slutt havnet det på nærmere 44 kilometer i timen i snittfart. Det er hastigheter som ligger på nivå med farten i ritt som Tour de France

- Det er stor forskjell på måten Tour de France og NM blir kjørt på. Her er det veldig mye mer støting underveis, men Tour de France blir hardt på en annen måte, sier Boasson Hagen.

Les også: - Hushovd kunne vunnet i touren

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Øyner etappemuligheter
Onsdag reiser Boasson Hagen til Tour de France-starten på Korsika. Før den tid skal han bare hvile og pleie formen.

- Jeg følte meg ganske bra i dag. Det er mange etapper som kan passe meg i touren, men det er laget som jeg kjører for. Det er mulig å kjøre bra på et par etapper, og jeg skal utnytte de sjansene jeg får, men målet er først og fremst å gjøre en jobb for kapteinen på laget, sier Edvald.

- Under fjorårets Tour de France fikk du få egne sjanser. Tror du det blir tilfelle også i år?

- Det er sammenlagtseier som er målet for laget. Jeg håper jeg får noen sjanser, og jeg kommer til å benytte meg av de jeg får, sier Boasson Hagen.

I 2011 herjet nordmannen i Tour de France, med to etappeseiere. I 2012 var Boasson Hagen et mer kjent syn i front av Team Sky-toget.

- Jeg har forberedt meg på samme måte som i fjor. Jeg har gjort veldig mye likt med tanke på å bygge en stor motor, og fokuset har ikke vært på å forbedre spurtegenskapene, sier Boasson Hagen.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken