Gå til sidens hovedinnhold

- Det gjør ærlig talt vondt

Darren Bent benekter at han er en leiesoldat i engelsk fotball.

Det kom overraskende på de fleste da nyheten om Darren Bents overgang til Aston Villa sprakk på mandag. Og mange lurte på hva motivasjonen hans var. Den tidligere Sunderland-spilleren Kevin Phillips antydet at Bent gjorde det for pengenes skyld.

- Det gjør ærlig talt vondt, kontret Darren Bent.

Tidenes dyreste
26-åringen har kostet totalt 53 millioner pund hvis man legger sammen overgangene til Charlton, Tottenham, Sunderland og Aston Villa. Aston Villa betaler 18 millioner pund for Bents signatur, men overgangen kan etter hvert komme til å koste Villa 24 millioner pund dersom forskjellige klausuler innfris.

Totalt er han dermed den dyreste engelske spilleren i historien. Og han har nok tjent gode penger på såkalte signeringsbonuser.

- Da jeg var i Charlton, kunne jeg ha gått til West Ham for det dobbelte av hva jeg fikk i Tottenham, men jeg valgte Tottenham av fotballårsaker. Jeg er sikker på at folk vil ha sine egne meninger om hvorfor jeg har gått til Villa ettersom de ligger der de gjør på tabellen, men jeg mener at Villa er i en misvisende posisjon. Det er en stor fotballklubb med enorme tradisjoner og en rik historie, forklarte Bent ifølge The Guardian.

To store klubber
Poenget er vel at Sunderland også er en stor klubb.

Sunderland har vunnet den engelske toppserien seks ganger, dog ikke siden 1936, og FA-cupen to ganger, dog ikke siden 1973. Sunderland befinner seg for tiden på sjetteplass i Premier League og har bare tapt fem av sesongens 23 ligakamper, mens Aston Villa er nummer 17 og bare har to poeng mer enn bunnlaget West Ham.

Historisk sett har Aston Villa vunnet flere trofeer enn Sunderland, men også birminghamklubben har gått mange år uten å kunne sette et trofé i premieskapet. Forrige gang Aston Villa vant noe, var ligacupseieren i 1996. Begge lag ligger rundt 35.000 tilskuere i snitt.

Målfarlig
Den tidligere Ipswich-spilleren scoret 32 ligamål på 58 kamper for Sunderland. Siden sommeren 2005 har han scoret 81 ligamål, bare ett mindre enn Didier Drogba og Wayne Rooney, som deler tittelen som mestscorende i Premier League i dette tidsrommet.

- Det er enormt skuffende at Darren har bestemt seg for at framtiden hans ligger borte fra Sunderland, og spillerne, supporterne og klubben har all rett til å føle seg sviktet. Alle har støttet Darren så lenge han har vært i Sunderland, men det er åpenbart at han ikke har vært seg selv på treningene og vi har definitivt ikke sett det beste av ham de siste ukene. Nå forstår vi hvorfor, sa Sunderlands manager Steve Bruce.

Darren Bent blir nå lagkamerat med John Carew i Villa, og skal konkurrere med nettopp Carew, samt Emile Heskey, Gabriel Agbonlahor og Nathan Delfouneso om spilletid i angrepet. Det bør ikke være noen sak for Bent, som så langt denne sesongen har scoret åtte ligamål - det er dobbelt så mange som de andre Villa-spissene har til sammen.

Kommentarer til denne saken