Gå til sidens hovedinnhold

– Det gjør ikke så vondt som mange tror

Paintball-jentene mener det er feil at sporten blir forbundet med å «leke krig».

(SIDE2): – Paintball har et ufortjent dårlig omdømme, noe som man hele tiden føler at man må forsvare, sier Silje Eriksen (25) til Side2.

Følg Side2 på Facebook – klikk her!

Ufortjent rykte
Hun er en av jentene på «Poison Ivy» som er et rent paintballjentelag fra Norge. Laget ble opprettet i 2005 og nå er de ivrige etter å få flere jenter med på sporten.

– Mange forbinder paintball med å «leke krig» og ser det gjerne i forbindelse med utdrikningslag eller lignende. Det er mange som ikke vet at dette faktisk er en sport hvor det er mange utøvere som satser seriøst og trener fram mot turneringer, forklarer 25-åringen.

Paintball er en lagsport der man benytter markører til å skyte kuler med maling på hverandre. Når en person blir truffet er personen markert og ute av spillet. Det finnes en rekke ulike formater innen paintballsporten, hovedgruppene er recball som foregår i skogen og speedball som er spill på bane.

– Det er per i dag ikke noen statistikk på hvor mange som driver med paintball i Norge. Det vi kan si er at det er svært få jenter i forhold til gutter som spiller, sier Silje.

– Når det kommer til teknikk og ferdigheter, så er det ikke så store forskjeller mellom jenter og gutter. Men gutta er gjerne kjappere og sterkere, mens jentene ofte er smartere og bedre på kommunikasjon, noe som er veldig viktig i paintball, påpeker hun.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Smertefullt?
Paintball ser kanskje ikke så slitsomt ut når man står på sidelinjen, men Silje kan forsikre at sporten er meget fysisk krevende og fungerer som god trening for hele kroppen.

Det er også mange som er redd for den fysiske smerten hvis man blir skutt. «Poison Ivy» forteller at de ble overrasket over hvor lite vondt det faktisk var første gangen de prøvde paintball.

– Man har så mye adrenalin i kroppen når man spiller og derfor gjør det ikke så vondt som mange tror. Hvor det gjør mest vondt varierer litt fra person til person, men der hvor huden er tynnest er det som oftest verst å bli truffet. Men man har jo på seg mye klær da, forklarer jentegjengen.

De forteller at det nettopp er det adrenalinkicket man får av å spille som gjør paintball så spennende. Man må hele tiden tenke på hvor man har hverandre.

– I tillegg så er det en morsom måte å trene hele kroppen på. Paintball er også en sport der jenter og gutter fortsatt spiller sammen og mot hverandre og det er jo litt ekstra moro når vi jentene slår gutta, gliser jentene.

Klare for Europamesterskap
Det som begynte med en dugnadsjobb på NM i paintball for noen år siden har blitt til en seriøs sport for «Poison Ivy». Jentene har konkurrert i flere forskjellige turneringer i ulike land og nå er tøffingene klare for Europamesterskap.

– Vi spilte vår første turnering i Danmark i 2006 og kom da på 1. plass i divisjon 3. Dette ga selvsagt mersmak og siden den gang har vi spilt turneringer rundt i hele verden, forteller de.

Silje sier det er viktig å trene kondisjon og styrke dersom man ønsker å satse på å nå de beste plasseringene. Det er også viktig å trene på teknikk og ferdigheter så treningskamper er uhyre viktig for å få den beste spillefølelsen.

– Neste store turnering vi skal på er The Millennium-series i London. Dette er Europamesterskapet i paintball og er en serie som består av 4 turneringer. Vi er seks jenter fra Norge og i tillegg kommer det to jenter fra USA som vi nylig ble kjent med på en turnering i Huntington Beach, California. I London vil vi stille i divisjon 2 som er den øverste åpne divisjonen, sier jentene.

Kommentarer til denne saken