Mandag gikk Løfshus ut i Adresseavisen og åpnet for å vrake Petter Northug fra OL.

Til tross for at skikongen gang etter gang har levert gullprestasjoner i store mesterskap, kan det bli aktuelt å vrake ham hvis resultatene frem mot uttaket ikke blir bedre.

- På et eller annet tidspunkt må vi nok ha en alvorsprat hvis det viser seg at det aldri blir fremgang. Jeg håper vi slipper den praten, sier Løfshus til adressa.no.

- Tullete
Uttalelsene har møtt vantro hos den gamle skihelten Thomas Alsgaard.

- Det han sier blir bare helt tullete. For meg virker det om han skal markere styrke, men det bør ikke være noen diskusjon overhodet. Hvis Petter føler seg i rute, sterk og vil til OL, skal han selvfølgelig dit, sier Alsgaard til VG Nett torsdag.

Løfshus har tidligere uttalt at NM i Molde blir veldig avgjørende.

- Der blir det en sprint der alle de beste norske er med, og da bør Petter minimum ta seg til finalen, sier Løfshus til NTB.

– Og om han dummer seg ut i Molde?

– Da blir det en samtale mellom meg, Petter, Trond (Nystad) og Eirik (Myhr Nossum). Det vi har lyst til å se er litt av den gamle gnisten til Petter, en som retter blikket opp og vil framover, sier han.

- Ikke full kontroll
Northug er i skrivende stund på fjerdeplass i Tour de Ski etter onsdagens fjerdeetappe i sveitsiske Lenzerheide, og i verdenscupen er Mosvika-gutten på en niendeplass sammenlagt.

NRK-ekspert og tidligere herrelandslagstrener Carl Henning Gran (46) er ikke bekymret for Northug.

– Ja, jeg tror ikke han har full kontroll, men jeg tror han kommer i form til Sotsji-OL. Han er nok på god vei, men at det holder til gull i OL er jeg ikke helt overbevist om. Det svaret får vi nok først under NM i Molde i januar, sier Gran til NTB.

– Det er helt avgjørende at han holder seg frisk framover. Han har ikke råd til å miste mer trening. Nå er det slik at han hele tiden balanserer på en knivsegg, fortsetter Gran.

P.S: Northug er allerede formelt kvalifisert for OL med plasseringer innen de 12 beste i verdenscupen.

Mer fra Nettavisen: