OSLO RÅDHUS (Nettavisen): Han kom, han repeterte «jeg må jobbe hardt med farten og jobbe hardt med teknikken, så skal det nok gå bra» et x antall ganger, han gikk.

Det var tydelig at verdens raskeste menneske, jamaicanske Usain Bolt, hadde lagt igjen den smått berømte showmannen på hotellet da han holdt pressekonferanse i Oslo onsdag.

Sprintkongen, som under OL i Beijing i 2008 slo seg på brystet da han passerte målstreken som seierherre, svarte diplomatisk på de spørsmålene som kom fra et stort pressekorps.

Ikke for historiebøkene
Da seansen oppe på scenen i hallen av Oslo rådhus var unnagjort, ytret han noen velvalgte ord til noen mikrofoner, før han forsvant ut døren omkranset av flere livvakter.

Selve pressekonferansen vil nok ikke gå inn i historiebøkene som noe gyllent øyeblikk fra Bislett Games 2011, men det var likevel en helt spesiell stemning med Bolt i rommet.

Mannen som har løpt 100 meter på 9,58 sekunder og 200 meter på 19,19 sekunder er en stjerne. Kanskje en av idrettens største noensinne.

Og alles øyne var rettet mot verdensrekordholderen. Donovan Bailey og Jaysuma Ndure, som var på talerstolen før jamaicaneren, ble ofret minimalt med oppmerksomhet fra de frammøtte.

Intervjurunden med den tidligere verdensmesteren og det norske sprinthåpet var i bunn og grunn bare en formalitet. Det føltes mest som et forsøk på å holde journalistene på pinebenken.

Men til slutt så kom han, Usain St. Leo Bolt, og kameraer ble slått på, blyanter spisset og blanke ark funnet fram. Alle var på tå hev og håpet 24-åringen skulle lire av seg et gullkorn eller to.

- Jeg skal gå ut på Bislett for å gjøre mitt beste. Dette er viktig forberedelse til VM og det vil gi meg muligheten til å se hva jeg kan gjøre bedre, var det han vartet opp med.

- Får si hva de vil
Men egentlig er det ikke så rart at sprinteren har valgt å ligge litt lavt i terrenget. Det er nemlig over ett år siden han sist løp 200 meter og i år har formen så langt vært en smule rusten.

Bolt har kun konkurrert i to løp denne sesongen, begge 100 meter, men tidene 9,91 og 9,90 sekunder er ikke av den standarden jamaicaneren har levert tidligere.

- Folk får si hva de vil om meg. Det har blitt sagt mye rart opp gjennom tiden, men for meg handler denne sesongen kun om én ting, sa han.

- Det eneste jeg bryr meg om er VM. Om jeg taper alle andre løp før VM, så gjør ikke det noe. Jeg må komme meg i form, jobbe med teknikken og ha fult fokus på VM.

Han avslørte videre at formen kanskje ikke var så dårlig, som det mange eksperter har antydet.

- Da jeg trente på Bislett nå i går, så løp jeg fortere enn det treneren min trodde jeg ville gjøre. Jeg snakket litt med ham etterpå, uten at det ble noen dyp analyse, sa han.

Donovan Bailey, nå TV-kommentator i hjemlandet Canada, var også klinkende klar i sine spådommer om torsdagens løp i Oslo.

- Han har kanskje ikke løpt like bra som tidligere, men vi må huske at 9,9 fortsatt er en svært god tid. Han har jo ikke tapt i år og han vinner på torsdag, sa 43-åringen.

- Bra de ypper seg
Det er imidlertid mange andre som har imponert i sprint den siste tiden. Asafa Powell, Tyson Gay og Steven Mullings har alle vist at de blir farlige utfordrere i verdensmesterskapet.

Nylig løp amerikanske Gay inn til tiden 9,79 sekunder under et stevne i Florida, mens Mullings noterte 9,80 sekunder bare noen timer senere samme dag.

- Det er mange som viser styrke om dagen og det er lovende før VM. Om Bolt ønsker å få et mentalt overtak på konkurrentene, så er dette et godt tidspunkt å gjøre det på, sa Bailey.

Kanskje er det slik at jamaicaneren bare liker å oppføre seg som verdens beste, når han faktisk er 100 prosent sikker på at han er verdens beste sprinter.

- Det er positivt at så mange har yppet seg litt frampå den siste tiden. Det viser at de har vilje og motivasjon til å bli best, slo 24-åringen fast.

En av de som har imponert Bolt mest, er franske Christophe Lemaitre, som i fjor ble første hvite mann under ti sekunder. Ved et stevne den 7. juni i år, løp han på 9,96 sekunder.

- Jeg har sagt det hele tiden at han kommer til å bli god. Jeg tror han har mye selvtillit, etter å ha prestert bra under EM i fjor og under innendørs-EM i år, sa jamaicaneren.

Gleder seg til Bislett
24-åringen fra Trelawny er selvfølgelig det store trekkplasteret når Bislett Games går av stabelen torsdag kveld og den ærverdige stadion skal være så godt som utsolgt.

Selv gleder hovedpersonen seg til å løpe foran et norsk publikum.

- Det har vært flott å være i Norge så langt. Jeg har møtt mange morsomme mennesker. Nå gleder jeg meg til å se publikum på Bislett. Jeg vet hvor gode de er, uttalte han.

Bislett stadion har vært åstedet for mange verdensrekorder, og Usain Bolt fikk spørsmål om «the world record stadium».

- Det er et fint navn for meg, siden jeg har noen verdensrekorder selv. Det er en ære for meg å være her. Nå gleder jeg meg til løpe, sa Bolt.

Sprintkongen skal kun løpe 200 meter i Oslo, noe som han virker å være lettet over. Han hevder selv han aldri blir nervøs foran et 200-meterløp.

- Jeg er aldri nervøs og har alltid mer selvtillit på 200 meter. Det var den distansen jeg startet karrieren med og det er på den distansen jeg har løpt flest løp, fortalte han.

- Min største drøm har alltid vært å bli mester på 200 meter, sa mannen som nå både er regjerende OL- og VM-mester på distansen.

Med seg i 200-meterløpet får Bolt blant andre med seg Jays Ndure. Nordmannen føler seg i god form og har ambisjoner om å hevde seg mot verdens beste.

- Jeg ser fram mot å møte Bolt. Det blir veldig moro. Jeg har trent hardt og kan løpe fort. En tid under 20 sekunder vil jeg være fornøyd med, sier nordmannen.

PS. Nettavisen vil være til stede på Bislett Games torsdag kveld og følge Bolt, Ndure og alle de andre stjernene.

HTML EMBED