Gå til sidens hovedinnhold

- Det har gått over all forventning

Hege Bøkko sikret seg sølv sammenlagt i junior-VM, og toppet dermed en sesong full av nye erfaringer og gode prestasjoner.

Hege Bøkko har hatt en sesong over all forventning, med gode resultater i både EM og OL. Og da hun endelig skulle konkurrere om en mesterskapsmedalje med sine jevnaldrende skuffet hun ikke.

Bøkko tok sølv på 1500 meter og 1000 meter, og i tillegg tok hun bronse på 500 meteren som gikk over to løp. Disse resultatene sørget for at lillesøster til Håvard Bøkko sikret seg sølvet sammenlagt.

Og det var et sølv hun var meget glad for.

- Det betyr utrolig mye, det er tross alt VM det er snakk om. Bare å ta medalje her er stort, sier Bøkko til Nettavisen.

Tung 3000 meter
Før sesongen var målet medalje i junior-VM, og med sølvet i lomma kunne ikke Bøkko klage. For totalt sett var hun fornøyd, selv om hun nok kunne tenkt seg enda bedre prestasjoner på et par av distansene.

- 3000 meteren ble ganske tung, der startet jeg litt for fort og skulle ta igjen makkeren min. Det ble tungt. På 500 meteren kunne jeg også tenkt meg å gjort det bedre, sier Bøkko.

Men til tross for dette lyktes altså Bøkko i å ta sølvet sammenlagt, bak nederlandske Lotte van Beek.

- Gir mersmak
Og med kun én helg igjen av sesongen er ikke Bøkko sen med å si at årets resultater og erfaringer har vært mange flere enn hun hadde forventet før sesongen.

- Jeg har opplevd utrolig mye og det har gått over all forventning. Jeg har vært med i EM, OL og nå tatt medalje i VM, sier Bøkko.

- Det gir definitivt mye mersmak og jeg har fått mye erfaring. I tillegg har jeg holdt meg skade- og sykdomsfri, så det har egentlig bare gått bedre og bedre utover i sesongen.

Men om noen skulle tro at Bøkko kunne tenkt seg å forlenge sesongen med tanke på resultatene de siste månedene, må man tro om igjen.

Nå gleder nemlig skøytetalentet seg til fri og ferie en liten stund.

- Det blir veldig greit å få fri, det har vært mye pakking og reising denne sesongen, avslutter Bøkko.

Men så begynner nok hardkjøret foran neste sesong. For nå har lillesøster Bøkko fått smaken av edelt metall.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken