VAL DI FIEMME (Nettavisen): Petter Northug har fremstått som en annen versjon av seg selv under VM i Val di Fiemme.

Han bruker god tid med pressen, både på pressekonferanser og etter renn, og svarer utfyllende på alle spørsmål, selv når det har gått dårlig.

Svenskevitsene og de kjappe kommentarene kliner han fortsatt til med, til journalistenes store glede, men mange mener den norske langrennskongen har blitt snillere og mer sympatisk.

Noe som burde være positivt, burde det ikke?

Når Nettavisen snakker med landslagstrener Trond Nystad og sportssjef i Skiforbundet, Åge Skinstad, vil de imidlertid ikke erkjenne at det er en snillere Petter Northug de har tatt med seg til VM.

- Petter har alltid vært hyggelig og sympatisk. Vi blir alle eldre for hver dag som går, også Petter, men om han har blitt mer voksen, vet jeg ikke, svarer Nystad på spørsmål fra Nettavisen.

- Jeg opplever ikke at Petter har forandret seg. Han er tent og i godt humør, sier Skinstad.

- Jeg trenger dem
Etter at han gikk inn til sprintsølv, brukte Northug god tid på å hylle gullvinneren, Nikita Krijukov.

Da Martin Johnsrud Sundby og Sjur Røthe begge tok medaljer på duathlon, og han selv ble nummer fire, så han nesten ikke skuffet ut, men gledet seg over prestasjonene til lagkameratene.

Han ofret også noen flotte lovord om gullvinneren, Dario Cologna.

Det kan unektelig virke som trønderen har blitt snillere og mindre rivaliserende, samtidig som det er stang ut i løypa. Er det en sammenheng?

- Rivaler er kjempeviktige i forhold til motivasjon. Uten rivaler er det ikke konkurranse, og da hadde det vært kjedelig. Hodet mitt trenger dem, sier han selv.

Nystad hevder at han ikke har sett en endring i Northug sin fremtreden.

- Han er en ung, snill og sympatisk gutt, som er lett å ha med å gjøre. Den Petter som har blitt beskrevet i media, kjenner jeg ikke.

- Han er profesjonell
Både fjerdeplassen på duathlonen og semifinale-exiten på teamsprinten er glemt nå.

- Når sånne ting skjer, er det bare å glemme det så fort som mulig og se framover. Heldigvis er det flere distanser igjen, sier 27-åringen.

Nystad forteller at eleven tar motgangen med fatning.

- Han tar det med profesjonell ro. Han får uansett ikke forandret noe på det. Petter vet at han må ha en god dag på kontoret dersom han skal være med å kjempe om medalje. I profesjonell herrelangrenn har man ikke råd til å gjøre feil, men det gjorde han på duathlonen.

Om det handler om holdninger eller ikke; hvis VM avsluttes uten at det blir gull til Northug, skal det i alle fall ikke stå på den fysiske formen.

- Spenningen i kroppen er der, og jeg merker at det ikke tar lang tid før jeg er klart til å gå igjen etter renn. Det betyr at formen er bra, sier han.