Gå til sidens hovedinnhold

- Det har jeg bare meg selv å takke for

Hver gang det nærmer seg skiflyging, øker forventningene til Bjørn Einar Romøren. Det liker han godt.

20. desember 2009.

Det er datoen Bjørn Einar Romøren sist gang sto på pallen etter et individuelt renn i verdenscupen i hopp.

Siden den gang har Hosle-hopperen slitt med å hevde seg i toppen av hoppsirkuset, og langt mer enn én gang har 30-åringen måttet se finaleomgangen fra tribunen.

Lørdag viste imidlertid Romøren glimt av gamle takter, da han strakte seg til 125 meter i første omgang av rennet i Val di Fiemme - noe som holdt til 13.-plass før finaleomgangen.

Så gikk det galt - igjen.

- Ikke den rette følelsen
- Det var et ålreit skihopp, det var ikke kjempemye å utsette på det. Ikke noe å slå hæla i taket for, men et bra skihopp. Så skjer det motsatte i andre omgang, kommenterer Romøren til Nettavisen.

For i andre omgang slo Romøren av tolv meter, landet på ikke like imponerende 113 meter, og måtte ta til takke med en 22.-plass.

- Hva skjedde?

- Det var noen småfeil helt fra toppen av som forplantet seg litt nedover. Jeg prøver å følge hoppet litt mer ut, men skaper feil rotasjon, og får ikke brukt noe underlag. Også har jeg ikke den helt gode følelsen som gjør at jeg kan justere og rette på det, svarer skihopperen.

Fikk flyten
20. desember 2009: Sist gang han sto på pallen i et individuelt renn.

Det er to år, én måned og 15 dager siden.

- Savner du følelsen av å stå på pallen?

- Det er helt klart man savner den følelsen. Men viktigere enn det er den følelsen du får rett etter hoppkanten og over kulen, når du vet at du har hoppet godt. Det aller morsomste er selvfølgelig opplevelsen av et godt skihopp, men det er klart jeg savner å være med å kjempe om de øverste plassene, svarer Romøren.

Den følelsen fikk han imidlertid før jul, da han var med å vinne lagkonkurransen i Harrachov sammen med Tom Hilde, Vegard Sklett og Anders Bardal.

Den samme helgen fulgte han dessuten opp med oppmuntrende resultater i de to individuelle rennene, der han ble nummer 23 og nummer 19.

- Da var det litt flyt. Både i prøvehoppet og de to tellende hoppene i lagkonkurransen gjorde jeg gode hopp - i konkurransen ville hoppingen holdt til fjerdeplass. Det er jo ikke noen pallplass, selvfølgelig, men det er den følelsen man savner, sier 30-åringen til Nettavisen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Økte forventninger
Om bare tre uker er det klart for VM i skiflyging i Vikersund.

At skiflyging er Romørens favorittøvelse er ingen hemmelighet - rekordsvevet i Planica 20. mars 2005 på 239 meter sto oppført som verdens lengste skihopp i nesten seks år, inntil Johan Remen Evensen landet på 246,5 meter i Vikersund i februar i fjor.

- Går du lei av at folks forventninger til Bjørn Einar Romøren stiger hver gang det er skiflygingsrenn?

- Forventningene øker jo, men det kan jeg takke meg selv for. Og det er jo endelig en positiv greie, mener han.

- Jeg skal ikke se bort ifra at mine egne forventninger også stiger, selv om jeg nok er litt mer realistisk enn mange andre. Men man vet at det av og til kan svinge veldig. Du kan få den rette følelsen nesten fra et hopp til et annet, mener han.

Se Romørens rekordhopp her:(Saken fortsetter under videoen.)

HTML EMBED

Intern spenning
Uansett er det flere konkurranser som skal gjennomføres før det barker løs i Vikersund.

Som på søndag, når et nytt renn i Val di Fiemme står på programmet. Der håper Bjørn Einar Romøren å kopiere dagens første hopp - helst to ganger.

Samtidig er de norske guttene opptatt av å følge Anders Bardal i hans kamp om verdenscupledelsen sammenlagt.

- Ting blir selvfølgelig enda bedre av at Bardal er i toppen hele tiden, mener Romøren.

Han tror flere av de norske hopperne kan hevde seg helt i toppen av resultatlistene.

- Det er mange som har noe på gang. Det er litt spenning internt i laget, vi vil se hvem som først klarer å ta steget helt ut i konkurranse, sier han, og avslutter:

- Vi får håpe det blir meg.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken