Tennisveteranen Roger Federer vant helgens ATP-turnering i Shanghai etter å ha slått franske Gilles Simon i to tiebreak i søndagens finale.

Den 33 år gamle sveitseren tok dermed sin fjerde turneringsseier denne sesongen og veteranen nærmer seg verdenseneren Novak Djokovic på rankingen.

Tidligere i uken ble det klart at Federer overtar annenplassen til Rafael Nadal på neste ranking, som blir klar mandag. Federer fikk 4,7 millioner kroner for seieren i Shanghai.

Federer var i mange år verdensener, men de siste par årene er det Djokovic og Nadal som har byttet på å toppe rankinglisten. Sist Federer toppet var i november 2012.

Med seieren i Shanghai har Federer gått til topps i sju av ni mastersturneringer – han mangler bare grustitlene i Monte Carlo og Roma for at listen skal bli komplett.

Simon var en seig nøtt å knekke for Federer i søndagens finale.

Franskmannen tok tidlig initiativet, og han hadde faktisk muligheten med settballer i begge settene. Likevel endte han opp med å rote bort alle mulighetene som bød seg. En lyskeskade syntes å plage ham, og han måtte ha behandling underveis.

- Det har vært en drømmeuke. Jeg har vært heldig som klarte meg uten tap tidligere i turneringen. Dette er noe av det største man kan vinne i Asia, så jeg er ganske fornøyd, sa Federer.

Den viktigste seieren var den mot Djokovic i lørdagens semifinale. (©NTB)