Den katastrofale sesongen til RadioShack-laget går mot slutten. Det amerikanske laget har slitt med offentlig skittentøyvask rundt laguttak, manglende lønnsutbetalinger, skader og dopingkontroverser.

Jakob Fuglsang har vært en av rytterne som har kommet dårligst ut i laget til Johan Bruyneel.

Dansken har ved flere anledninger snakket offentlig rundt temaer som ikke har falt i god jord hos lagledelsen.

27-åringen var også av rytterne som ikke fikk lønna som avtalt.

Den nå Astana-klare rytteren slår fast at sesongen til RadioShack har vært alt annet enn bra.

- Det har vært en katastrofe. i fjor var det to lag som vant store ritt, mens i år var vi nede i fem ryttere som faktisk vant noe. Det har vært en katastrofe for laget. Det finnes ikke noe annet å si, slår Fuglsang fast overfor Velonews.

- Jeg kommer ikke til å ljuge
Dansken er overbevist om at belgiske Bruyneel ikke satt pris på den frittalende stilen.

- Johan var nok ikke glad for det jeg sa, men jeg trodde og snakket ut. De likte ikke det, men det er sånn jeg er. Jeg synes ikke det burde gjøre noen forskjell. Man burde få lov til å si hva man vil så lenge man ikke snakker dårlig om sponsorene. Jeg kommer ikke til å ljuge, så hvis noen spør meg om noe, vil jeg fortelle dem sannheten.

27 år gamle Fuglsang har knapt fått kjøre noen store ritt denne sesongen. Årsaken har vært at han offentlig har fremstått som han har gjort, samtidig som det har vært klart lenge at han skulle dra videre til et nytt lag.

Bruyneel ville ikke at Fuglsang skulle få kjøre de store rittene og gjøre beslag på poeng som han tar med videre til sitt nye lag.

Bjarne Riis er blant personene som har reagert på dette, da han poengterte at Fuglsang også kunne ta poeng i mindre ritt.

Solid sesong
Det har han også gjort. Sammenlagtseier i både Østerrike rundt og Luxembourg rundt har bidratt til at dansken er ranket som den tredje beste rytteren på RadioShack-laget i 2012, ifølge cqranking.com.

Danskens resultater fremstår som meget solide, sammenlignet med resten av laget. Det gjør at han får enda mer vann på mølla i slakten av laget han snart ikke er en del av mer.

- RadioShack vant ritt i fjor, Leopard vant ritt i fjor. Når du setter de sammen skulle du tro de ville enda flere ritt, men det endte med at vi ikke vant noe. Vi hadde toppryttere som Chris Horner, Andreas Klöden og brødrene Schleck, som ikke klarte å finne formen som de hadde i fjor. Eller flaksen. Selvfølgelig trenger man flaks for å vinne ritt, men de hadde ikke formen til å vinne.

I mai forsvant han ut av giroen på grunn av skade, mens han ikke fikk sykle touren og vueltaen fordi det var åpenbart at han ikke skulle fortsette i laget.

- Jeg syklet ikke en eneste Grand Tour, takket være Johan Bruyneel. Jeg var den eneste de holdt utenfor WorldTour-rittene, slår han fast.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Får støtte av sykkelkommentator
TV2s sykkelkommentator, Ole Kristian Stoltenberg, støtter dansken fult ut.

- Jeg skjønner hans frustrasjon. Han er en god rytter som helt tydelig har blitt frosset ut fordi han har vært ærlig i media. Han har rett i at sammenslåingen ikke var vellykket i 2012. De har vel nærmest vært bedre hver for seg før, enn til sammen, sier Stoltenberg til procycling.no.

Stoltenberg har heller ikke vært imponert over hvordan laget har stått fram som kollektiv, og er spesielt kritisk til Tour de France.

- Det virket planløst og de fremsto som et knøttelag. Med unntak av Jens Voigt og Fabian Cancellara så fremsto de helt planløse med tanke på sammendraget. Der kunne de virkelig hatt potensial.

PS: Laget fortsetter i 2013, selv om det ryktes at hovedsponsoren RadioShack sliter med økonomien.