Gå til sidens hovedinnhold

- Det har vært veldig positivt det jeg har gjort her

Kjetil Jansrud imponerer på trening.

Kjetil Jansrud legger ikke skjul på at han gjerne ville ha vært helt på topp fra første renn. Derfor kjører han med litt blandede følelser.

- Målet er selvsagt å være så bra som mulig. Jeg ville helst kjørt raskere og vært på topp fra det første rennet i Lake Louise. Derfor må jeg si at jeg har litt blandede følelser for det som har skjedd til nå i sesongen.

- Men trenerne og støtteapparatet vil helt sikkert si at det er bra det jeg har prestert. Jeg kan vel også innrømme at særlig de gode gjennomkjøringene jeg har hatt her i utfor i Val Gardena har vært veldig viktige for meg.

- Det har også vært viktig at jeg har kjørt uten at det har vært noen problemer med kneet jeg skadet i VM. Jeg har heng på de beste, så det har vært veldig positivt det jeg har gjort her, sier Jansrud til NTB.

Han kjørte inn til en sterk og solid annenplass bak Svindal i den første treningsomgangen i utfor i Val Gardena. I torsdagens treningsomgang endte han på sjetteplass.

Sent startnummer
Nå håper Jansrud på et så sent startnummer som mulig i lørdagens utforrenn, for været og lysforholdene i Saslong-traseen er utfordrende, og særlig i torsdagens gjennomkjøring merket Jansrud det. Da startet han veldig tidlig.

- Hvor har du din største sjanse her, slik du ser det selv?

- Jeg vil vel si at per i dag ligger min beste sjanse i utfor. Når jeg mener det, kommer det av at jeg aldri har kjørt så bra på trening her før som jeg har gjort nå. Det er helt klart at jeg har trengt disse gode gjennomkjøringene.

- I fjor var jeg bra i super-G her også, så med det som bakgrunn bør jeg kunne hevde meg også i fredagens renn, sier Jansrud.

Ryggproblemer
Korsbåndet som han røk i VM er leget, men i det siste har han slitt med ryggen. Det er et problem han har hvert år, men etter at han kom hjem fra USA valgte han å ta noen fridager hjemme i Norge for å få behandlinger.

- Jeg valgte å ta noen dager fri før jeg reiste hit. Det ble en god løsning også for kneet mitt, som ikke hadde vondt av litt hvile.

- Men selv om ryggproblemene henger sammen med storslalåmtrening og -renn, er planen å kjøre i Alta Badia søndag. Den endelige avgjørelsen er ikke tatt, men jeg har ingen umiddelbare planer om å droppe det rennet, for jeg vil gjerne fortsette med storslalåm, sier Jansrud.

Han kommer til å kjøre for fullt i verdenscupen før OL.

- Meningen er at jeg skal kjøre meg i OL-form. Derfor er målet å kjøre de rennene som er på programmet, men det gjelder også å være smart i oppkjøringen mot OL, sier Jansrud, som utmerket godt vet at han har helsemessige problemer, først og fremst med ryggen, men også med et korsbånd som var røket tvers av for under et år siden. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken