I et intervju med en nederlandsk tv-stasjon, tatt opp i Vikingskipet sist helg, tar tidligere trener for skøytelandslaget, Peter Mueller, bladet fra munnen.

Amerikaneren har vært sparsom med kommentarene etter han fikk sparken for to måneder siden, på grunn av en påstått trakassering av Maren Haugli. Men i intervjuet med den nederlandske tv-kanalen NOS, kommer Mueller med flere krasse kommentarer mot Olympiatoppen.

- En stor konspirasjon
- Jeg har ikke gjort noe annerledes de siste 30 årene. Det var bare en situasjon der jenta (Maren Haugli) ikke var med på landslaget. Jeg mener - hun pleide å gi meg massasje, gni føttene mine og massere ryggen min da hun var på laget. Så kom hun opp i en situasjon der hun hadde noen som støttet henne, sier han, og fortsetter:

- Jeg tror det hele var en stor konspirasjon.

Se intervjuet her(ekstern lenke)

- Dette handler overhodet ikke om noen konspirasjon. Vi har derimot klare regler i norsk idrett på hvordan trenere og ledere skal oppføre seg som forbilder, svarer Olympiatoppens skøyteansvarlig, Johan Kaggestad, til VG.

- Kunne ikke hjelpe ham
Mueller forklarer at han selv har latt seg knekke av situasjonen som oppsto for to måneder siden.

Om Håvard Bøkko har latt seg påvirke, er en annen sak, mener amerikaneren.

- Vel, du så hva som skjedde i Nord-Amerika, sier Mueller, og refererer til skøyteløpene i Calgary og Salt Lake City i etterkant av Haugli-saken, der Håvard Bøkko fikk lite til å fungere.

- Det gikk åpenbart ikke bra for ham. Johann Olav Koss har ikke vært i skøytemiljøet på to tiår... Han skøytet ikke godt, han var ikke fornøyd, og trenerne visste ikke hvordan de kunne hjelpe ham, mener den tidligere landslagstreneren.

Landslagssjef Jarle Pedersen mener Mueller ikke vet hva han snakker om.

- Peter er selvfølgelig skuffet over at han ikke er hovedtreneren til Håvard lenger. Men han vet ikke hva som ble sagt eller gjort i USA, sier han.

Må gå i seg selv
Nå mener Peter Mueller at Olympiatoppen må gå i seg selv.

- Olympiatoppen må innse at Håvard er den eneste som har sjanse til å vinne medaljer i OL. Dersom de ikke er smarte nok til å hjelpe ham, har de et problem, sier han.

- De er der for å hjelpe de beste utøverne i Norge, og dersom de ikke klarer det i forhold til Håvard, så har de ikke gjort jobben sin. Og da tror jeg de vil få et stort problem, fortsetter Mueller.

Johan Kaggestad tror imidlertid at det var svineinfluensaen som Bøkko pådro seg i høst som stoppet skøyteesset i løpene i Calgary og Salt Lake City. Samtidig mener han at Mueller har litt for høye tanker om seg selv.

- Jeg tror det er viktig at ikke Peter overvurderer sin egen rolle. På generelt grunnlag vil jeg si at en trener har lyktes når man har selvstendiggjort utøveren. En slik selvstendighet kjennetegner de aller beste, sier Kaggestad til VG.

Sjekk siste sportsnytt her