Gå til sidens hovedinnhold

- Det her er jo bare søppel

Håvard Bøkko i harnisk: - tydeligvis flertall av suppehuer på tinget i år.

10 000-meteren i allround-NM på skøyter i 2012 vil bli arrangert som fellesstart der fire og fire skøyteløpere skal gå mot hverandre. Det vedtok skøytetinget søndag.

Det har lenge vært ropt etter nyvinninger i skøytesporten, men det ny vedtaket falt ikke i god jord for Norges mest profilerte skøyteløper.

- Jaja... Da var Allround-NM 2012 allerede ødelagt: fire og fire løpere skal gå lagtempo på 10 000m. Fritt for å ikke dra! #Bullshit, sier Håvard Bøkko på sin Twitter-profil.

Han får støtte av Øystein Grødum som twitrer følgende: IDIOTISK å vedta fellesstart på tier'n i allr-NM. Skal ikke si at vi ikke trenger nyvinninger, men ikke bland det inn som en del av klassisk allround.

– Vi ønsker å prøve dette for å gjøre sporten mer interessant. Jeg kan ikke garantere at det er en absolutt fasit å gå fire og fire på 10 000-meter, men vi gjør dette for å se om det kan skape mer interesse, sier skøytepresident Vibeke Sørensen til NRK.

Hun innrømmer også at hun forventet kritikk, men hun hadde lyst til å prøve noe nytt.

– Jeg synes vi skal våge å prøve det ut en gang. Dette er bare et forsøk. Det er ikke noe som skal skje i alle allround-NM framover, forteller Sørensen.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken