Gå til sidens hovedinnhold

- Det holdt på å gå skikkelig galt

Dramatisk for Pål Anders Ullevaålseter i Rally Dakar.

Pål Anders Ullevålseter (44) som nummer på elleve på mandagens 3. etappe av Rally Dakar. Likevel bykset han opp til tredjeplass i sammendraget.

Ullevålseter forteller at han var nær ved å kjøre ned i et to meter dypt hull midtveis på den 243 kilometer lange spesialetappen fra Pisco til Nazca i det sørlige Peru.

- Det holdt på å gå skikkelig galt i dag. Cirka midtveis på etappen var det gravd et to meter dypt firkantet hull midt i en grusvei. Jeg kom i 150 kilometer i timen. Heldigvis fikk jeg lagt meg ned i fart og skrenset en del før jeg nesten falt nedi, forteller den norsk enduroføreren i en pressemelding.

- Sykkelen endte med forhjulet nedi hullet, mens bakhjulet og jeg klamret oss fast i kanten og fikk dratt oss opp. Jeg tapte noe på dette. Men cirka 300 meter før mål tapte jeg ytterligere 30-40 sekunder da motoren stoppet på grunn av dårlig bensin jeg hadde fått tidligere på etappen, fortsetter Ullevålseter.

Mandagens etappe hadde for det meste sand som underlag. Ullevålseter mener han hadde fordel av å starte som nummer ti. Da kunne han forholde seg til flere spor i sanden. Chileneren Francisco Lopez vant etappen og var 8.30 minutter foran nordmannen i mål. Lopez er likevel bare nummer to sammenlagt bak franske Cyril Despres.

- Jeg hadde ikke noen knallgod følelse på etappen, men strategien om å være tålmodig i starten fungerte. Jeg er veldig fornøyd med å ligge på tredjeplass sammenlagt, konkluderte Ullevålseter. (©NTB)

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus