Lørdagens store samtaleemne i norsk fotball var ikke at Brann tok en sterk 2-0-seier mot Viking.

Siddisenes Makhtar Thioune kom som kjent med alvorlige beskyldninger mot dommer Svein-Erik Edvartsen, der han kalte Edvartsen «rasismedommer», noe som naturligvis ble en umiddelbar snakkis i fotballmiljøet.

Les også: - Det handler om rasisme

«Urimelig beskyldning»
Senere på kvelden gikk Thioune ut i Stavanger Aftenblad og unnskyldte utbruddet med at han var svært frustrert, til tross for at ordene falt i mixed zone etter kampen.

Da hadde Thioune allerede sittet en omgang på innbytterbenken og roet seg ned etter at han ble byttet ut ved pause.

Edvartsen var på sin side svært klar på at beskyldningene ikke hadde rot i virkeligheten.

- Hvis man ser på min hår- og hudfarge så faller det på sin egen urimelighet at jeg skal bli beskyldt for å komme med rasistiske bemerkninger, sa han til pressen etter kampen.

Svært alvorlig
Leder ved Antirasistisk-senter, Kari Helene Partapuoli, fikk også med seg episoden, og er svært kritisk til Makhtar Thiounes utbrudd.

- Det å komme med beskyldninger om rasisme, er svært alvorlig, og noe man selvfølgelig ikke skal gjøre dersom det ikke har rot i virkeligheten, sier Partapuoli til Nettavisen, og minner om at det å bli stemplet som rasist, er vonde anklager å ha hengende over seg.

- Jeg er sikker på at dette gikk sterkt inn på dommer Edvartsen, og selv om Thioune i ettertid har beklaget, vil ikke alle følelser umiddelbart bli borte av den grunn.

Hun understreker hvor viktig rasisme-arbeidet er både i fotballen og samfunnet generelt, og sier at feilaktige beskyldninger kan være skadelig for saken.

- Jeg håper og tror at en episode som denne ikke vil ha noe å si for fremtidige saker, men det er klart at dette kan være med på å skape tvil rundt troverdigheten i en eventuell ny episode, sier hun.

Svein-Erik Edvartsen bekreftet umiddelbart etter kampslutt at han ville rapportere hendelsen til NFF.

Verken Svein-Erik Edvartsen eller Makhtar Thioune har besvart Nettavisens henvendelser søndag.