Gå til sidens hovedinnhold

«Det klikker litt i hodet»

På mandag lå Alexander Kristoff urørlig på bakken. Dagen etter spurtet han om seier.

Mandag satt alle norske sykkelfans med en klump i halsen, da Alexander Kristoff lå ubevegelig på bakken.

Nordmannen hadde gått på en stjernesmell, men klarte likevel å reise seg og komme til mål på den første etappen i Paris-Nice.

- Da jeg lå der, hadde jeg ikke mulighet til å reise meg, sa Kristoff til procycling.no etter etappen.

Tirsdag satt Kristoff seg på sykkelen igjen, denne gangen for den andre etappen av det franske rittet. Og mange ville kanskje tro at Katjusja-rytteren bare skulle trille gjennom med feltet. Men den gang ei.

Langsomt
Med 300 meter igjen var nemlig nordmannen på andreplass, bare bak Alessandro Petacchi. Men det ble tungt for 25-åringen, som til slutt ble nummer 19. Likevel var det en fornøyd nordmann procycling.no snakket med etter etappen.

- Det gikk bedre enn fryktet. Jeg følte meg ikke helt konge, og hadde litt stive bein. I tillegg har jeg en del blåmerker på rumpe og rygg. Men det gikk veldig rolig i dag, og det var flaks. Det ble jo så vidt kjørt sykkelritt, og da satt jeg greit med, beretter Stavanger-syklisten.

På slutten var det muligens noen som øynet seier for nordmannen, men det ble for tungt opp den slake motbakken i Cérilly.

- Jeg følte meg grei, og klarte å posisjonere meg bra. Men jeg manglet litt bein på slutten. Jeg fikk jo et kjempeopptrekk av Petacchi, men ble veldig stiv, og det var nok på grunn av velten i går.

Les også:Svigermor ga beskjed om Kristoff-velt

Hadde ikke tro på seier
Kristoff hadde imidlertid aldri tro på seier på tirsdagens etappe, og ga dermed sine lagkamerater muligheten til å forsøke på etappeseier.

- I dag merket jeg tidlig at jeg ikke kom til å vinne, så da syklet jeg ned til bilen og sa at noen andre kunne prøve seg hvis de ville det, og at det ikke var noe vits i å hjelpe meg. Men på slutten fikk jeg likevel god hjelp av Florencio.

Tilbake til mandag. Da lå Kristoff på bakken i flere minutter, før han til slutt klarte å reise seg. I mål var han desidert sist, over 17 minutter bak feltet. Ett døgn senere velger han likevel å kaste seg med i spurten, hvor rytterne holder hastigheter godt over 50 kilometer i timen. Galskap, vil enkelte hevde. Så hva er det som får en syklist til å gjøre akkurat dette?

- Det klikker vel litt i hodet. Med fem kilometer igjen kjenner jeg ikke lenger at jeg har vondt.

Onsdag ventet den hittil tøffeste etappen i Paris-Nice. Da venter to 3.kategoristigninger og en 2.kategoristigning på de 171 kilometerne til Brioude.

Kommentarer til denne saken