Gå til sidens hovedinnhold

- Det knuste hjertet mitt

Vernon Davis kan avgjøre Super Bowl etter et knalltøft år.

San Francisco 49ers sto for en utrolig opphenting, da de slo Atlanta Falcons og sikret seg plass i Super Bowl 47 etter på et tidspunkt å ha ligget under 0-17.

En av bidragsyterne som sørget for at «Niners» snudde 0-17 til seier 28-24, var tightend Vernon Davis.

28-åringen bidro med en touch down, og bekreftet den gode formen han har vist gjennom store deler av sesongen. Prestasjonene har til tider vært så gode at det snakkes om å innlemme Davis i Hall of Fame, dersom fremgangen fortsetter.

Hammer-desperado
Vernon Davis kommer fra en real football-familie, der også broren Vontae gjør det godt i NFL - som cornerback i Miami Dolphins. Men det var ingen selvfølge at 29-åringen skulle klare å holde fokus på fotballen, etter det som skjedde sist sommer.

Et annet familiemedlem - lillebror Michael Davis (19) - kunne i løpet av de kommende årene blitt en av de store i NFL-sirkuset, men etter en episode i fjor sommer, er dette nå en fjern, fjern drøm.

På gaten i hovedstaden Washington D.C gikk nemlig Michael amok med hammer og drepte 64 år gamle Gary Dederichs samt skadet tre andre.

- Å høre at broren min hadde gjort noe så forferdelig, knuste hjertet mitt. Det er utrolig frustrerende og har skapt mye stress for meg. Men når alt kommer til alt, er jeg min egen herre, uavhengig av hva lillebroren min gjør eller har gjort. Det er han som må leve med det, ikke jeg, sa Vernon Davis i et intervju med Mercurynews like etter.

Elsker jobben
Michael Davis ble umiddelbart siktet for overlagt drap, men ble ansett for å være for syk til å bli stilt for retten, og ble isteden sendt på sykehus.

I det som var en tung periode for familien, dro Vernon hjem til bestemoren, som oppdro søskenflokken på sju, ettersom moren var narkoman og uegnet til å ta seg av ungene.

- Jobben min er å være der for familien min og støtte dem så godt jeg kan, fortalte Vernon Davis, som derimot var klar på at han verken kunne, eller ville, la den tragiske episoden ha en innvirkning på karrieren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Når det kommer til karrieren min, jobben min, som jeg elsker så høyt, kan jeg ikke la noen ting komme i veien for den. Selv om det gjorde vondt da jeg forstod hva han hadde gjort, vil fokuset mitt alltid være på at laget skal gjøre det best mulig, sa altså Vernon Davis før sesongen startet.

Og laget har så definitivt gjort det godt. Akkurat slik Davis antydet før sesongstart.

- Jeg mener bestemt at vi er favoritter i år. Men det spiller ingen rolle hva jeg mener, alt det handler om er hardt arbeid, mente han da.

I grunnspillet ble det elleve seiere av 17 mulige, før de slo Green Bay Packers i divisjonsfinalen og nå sist altså tok seg av Atlanta Falcons i siste hinder på veien til Super Bowl.

Etter en forferdelig inngang på sesongen kan Vernon Davis krone en stor sesong med å vinne sin første Super Bowl-ring.

Super Bowl XLVII (47) spilles søndag 3. februar, og kampen om Vince Lombardi-trofeet står mellom Baltimore Ravens og San Francisco 49ers i New Orleans.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Kommentarer til denne saken