AALESUND – BRANN 1–3:

Brann viste moral borte mot Aalesund søndag og snudde til seier etter først å ha havnet under på Color Line Arena.

Vertene ledet til pause etter en heading fra Ebiye Moses, men etter hvilen slo altså gjestene tilbake.

Utligningen kom på straffespark etter 49. minutter. Alexander Munksgaard forårsaket straffen da han felte Frederik Børsting bakfra inne i feltet og fra krittmerket var veteran Sivert Heltne Nilsen sikker. Dermed var lagene like langt.

Klikker fullstendig

Aalesund satte inn tidligere Brann-spiller Kristoffer Barmen etter pause, men hans opphold på banen ble av det korte slaget. I det 71. minutt ble han send av banen for munnbruk mot dommeren. Hjemmelaget var redusert til ti mann.

Barmen fikk sitt første gule kort etter 52. minutter og kjeftet altså på seg sitt andre rundt 20 minutter senere.

– Han klikker fullstendig på dommeren, sier ekspert Yaw Amankwah i TV 2s FotballXtra.

Aalesund-spiller David Fällmann sier følgende til TV 2 om situasjonen:

– Han sier at han har kontakt med dommeren. Nærkontakt, forteller han til kanalen etter kampen.

Han påpeker imidlertid at han ikke fanget opp at Barmen sa noe upassende til kamplederen.

– Nei, ikke annet enn at han går inn i ham. Da er det jo klart at det er gult. Men jeg så ikke det, jeg synes det føltes tøft når han får to raske gule kort på den måten. Er det gule kort, så er det gule kort og da er det jo rødt.

Kort tid etter utvisningen var tidligere Aalesund-spiller Niklas Castro på plass og sendte gjestene i føringen. Keeper Sten Grytebust måtte gi en retur etter et frispark fra Bård Finne og den omsatte Castro enkelt i kassa.

Like etter Branns ledermål ropte «hele» Color Line Stadion på straffespark. Munksgaard gikk i bakken inne i 16-meterfeltet og mente han ble tatt. Dommer Marius Hansen Grøtta var imidlertid uenig og vinket spillet videre.

Opp på andreplass

Helt på tampen sørget Ulrik Mathisen for Branns tredje mål denne kvelden.

Det ble ikke flere mål på Sunnmøre, noe som betyr at Aalesund fortsatt ligger helt sist i Eliteserien med sine fire poeng. Brann på sin side er nå oppe i 20 poeng og ligger på en foreløpig andreplass. Kun Bodø/Glimt har plukket flere poeng enn bergenserne.

Slik var utviklingen i kampen: