Det kokte over for Mourinho

Foto: JUAN MEDINA

Både José Mourinho og Cristiano Ronaldo ble utvist da Real tapte siste tittelsjanse.

18.05.13 00:20

Det kokte over for både trener og spillere i Real Madrid da den spanske cupfinalen ble tapt 1-2 for byrival Atlético fredag kveld.

En tung sesong ble elendig da en etterlengtet tittel skulle sikres i siste forsøk. Trolig var det José Mourinhos siste sjanse til å vinne noe med Real Madrid. Spanske medier har lenge spådd at treneren er ferdig i klubben etter årets sesong.

Fredag ble portugiseren vel ivrig i sin klagesang mot dommerne. I det 76. minuttet gikk han ut av trenersonen, og Carlos Clos Gómez svarte med å vise treneren til tribunen.

Før episoden hadde Real Madrid-spillerne pådratt seg fire gule kort på 20 minutter. Og vondt skulle bli verre for Madrid-fotballens storebror hjemme på Santiago Bernabéu.

Frustrasjon

Åtte minutter ut i første ekstraomgang steg Miranda til værs på Kokes perfekt slåtte innlegg. Brasilianeren stanget inn 2-1 og sendte de rundt 40.000 Atlético-tilhengerne i ekstase.

Frustrerte Real Madrid-spillere skapte flere gode sjanser, men hadde ikke marginene med seg da de hadde mulighet til å avgjøre kampen på stillingen 1-1 i annen omgang.

Heller ikke i etter Mirandas utligning lyktes det storklubben å vende kampen til egen fordel. Den tøffe og spennende kampen ble et mareritt av stolpetreff og gule kort for Mourinhos menn.

Det hele toppet seg da Cristiano Ronaldo ble utvist for en ettersleng mot Gabi i det 114. minuttet. For øvrig ble også Gabi utvist da han fikk sitt andre gule kort like før dommeren blåste av kampen.

Strålende Courtois

Det startet meget bra for Real, som var det førende laget i åpningsminuttene. 13 minutter var spilt da Ronaldo senket noe av presset på de hvitkledde. Han stanget corneren fra Mesut Özil i mål på mesterlig vis.

Atléticos utligning kom etter effektivt angrepsspill i det 35. minuttet. Radamel Falcao holdt unna forsvaret og serverte Diego Costa, som med en god avslutning kvitterte for vertene.

Etter en times spill fikk Real en trippelsjanse til å ta ledelsen, men Juanfran sto på målstreken og fikk blokkert skuddforsøket fra Özil. Resten av kampen var Atlético-keeper Thibaut Courtois i det umulige hjørnet.

Trener Diego Simeone kan takke målvakten for at han holdt Real unna og reddet i land klubbens første cuptittel siden 1996.

Courtois fikk et ublidt møte med Real-supporterne, som kastet en gjenstand i bakhodet på keeperen da han gestikulerte mot dem like etter Ronaldo-utvisningen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.