RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Det koster å være kar

Sist oppdatert:
POKERBLOGG: Det er stille før stormen for en av Norges beste pokerspillere, men det er da penga flyr.

Las Vegas, 26. mai 2010

Det har vært veldig lite som har skjedd her i Las Vegas siden sist blogg. Jeg har bare spilt et par turneringer og jeg har røket på kjedelige tidspunkter og ikke orket å blogge om det.

Jeg røyk på bobla i en sideevent i en WSOP Circuit event på Caesars Palace. Det var en Omaha pot limit event, så det var ekstra kjedelig da jeg faktisk aldri har cashet i en slik en live før. Det var også andre ting som sto på spill her, så det var ekstra kjedelig!

Under samme turneringsserie spilte jeg også hovedturneringen. Det var en 5000 dollars turnering med nøyaktig 150 med. Jeg kunne hatt en kjempestack etter dag 1, men en fyr klarte ikke å kaste Q-10 på en J-9-4 bord. Jeg høynet før flopp etter to som limpet og spilleren valgte altså å henge med som første limper med Q-10 off suit. Han klarte heller ikke kaste på flopp, som er ok når du er med på en slik hånd. Men på turn bør han kaste for et bud på 60 prosent av pott. Jeg var nesten helt sikker på hva han hadde så da han bød 10k ut i en pott på nesten 50k på river så var det nesten så jeg kastet. Men jeg kunne liksom ikke helt få meg til å kaste og betalte de siste 10k til ham. Startstack var 25k, så det var en stor pott. Jeg var nede på 14k etter denne potten. Videre gikk jeg til dag to med 17600 som var langt under snittet med 67 spillere igjen.

På dag 2 så trodde jeg det skulle gå min vei. Jeg doblet tidlig med A-6 suited mot A-10 off suit da jeg fikk flush og jeg spilte på 40k da jeg fikk K-K i tidlig midtposisjon. Det var en høyning før meg til 5500 (blinder 800/1600, med ante 200). Jeg gikk til 15200. Så gikk en spiller i sen posisjon til 30k. Han før meg brukte lang tid og snakket mye før han viste til sidemannen og kastet. Jeg var helt sikker på at han hadde kastet Q-Q, men det kunne også være J-J eller A-K. Han etter meg kunne nesten bare ha A-A. Men det var en bitteliten sjanse for A-K eller Q-Q og en enda mindre sjanse for at han hadde samme hånd som meg, altså K-K. Jeg vurderte kast et øyeblikk, men jeg hadde ikke noe chips bak til å leke helt. Så jeg puttet på mine siste 25k og fikk selvsagt blikksyn. Han hadde som ventet A-A og jeg fikk ingen hjelp. Det var første hånden bedre enn J-J i hele turneringen, så det var ekstra kjedelig!

Ellers så har jeg kommet inn i ny leilighet her i Vegas. Jeg trives godt og bor sentralt. Faktisk ser jeg rett ut på Rio Hotel fra senga på hovedsoverommet. Så nå etter å ha sett Rio fra utsiden i et par måneder så har jeg planer om å se Rio fra innsiden. Faktisk allerede i morgen.

Da åpner nemlig Rio for registrering til årets World Series of Poker (WSOP). De åpner også for satellitter til årets første åpne turnering, Player's Championship. Dette er en turnering som skal ta over for de siste års H.O.R.S.E.-turnering. Innkjøp er småekle 50.000 dollar, noe som er i meste laget for de fleste, inkludert meg. Jeg har derfor avtalt med Thor Hansen at han henter meg i morgen for at vi to skal reise og vinne hvert vårt innkjøp til årets dyreste WSOP-turnering.

Hvilke turneringer jeg skal spille videre under årets WSOP er litt usikkert. Det skyldes flere faktorer. Først og fremst det at noen turneringer tar flere dager og det derfor blir vanskelig å planlegge. Dernest at det koster ganske mye å spille alt det jeg har lyst å spille, så jeg må se det an litt etter hvor bra det går i starten. Og sist: Spillelyst og spilleform. Har jeg ikke lyst å spille en dag så kommer jeg til å velge å la være!

Jeg har laget en midlertidig liste over de turneringene jeg har tenkt å spille. Listen ligger på hoivold.com og er helt garantert ikke identisk med den endelige listen. Dog vil den gi en god pekepinn. Den eneste turneringen som er spikret er Main Event. Den må jo spilles!

Ellers så kommer jeg til å oppdatere fra spillet mitt underveis på Facebook og Twitter. Dere må gjerne komme med tilbakemeldinger underveis og før/etter turneringer hvis det er noe dere vil ha mer av, eller mindre av for den saks skyld. Det er selvsagt grenser for hvor mye jeg kan gjøre mens jeg spiller, men noe blir det. Nytt for i år er at det er tillatt å skrive på mobiltelefonen under spillets gang så lenge man ikke er i en hånd. Dette er etter min mening bra! For min del kunne godt spillere også kunne snakket i telefonen hvis de ikke var i en hånd.

Til sist kan jeg nevne at det må bare er tre dager igjen til jeg har vært gift i et halvt år. Så til dere som bettet på "under" på seks måneder: Sorry!

Til sistere (aller sist hørtes så kjedelig ut) så vil jeg bare si at jeg ønsker alle norske som nå kommer, og har kommet her til Las Vegas lykke til rundt filten! Dette kommer til å bli et bra norsk WSOP!

ANDREAS

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere