Gå til sidens hovedinnhold

- Det kunne tatt livet av meg

Lå på «dødsleiet» i mars - men nå er Serena Williams klar for Wimbledon.

I mars i år kom meldingen om at tennisesset Serena Williams måtte gå gjennom akutt behandling etter flere helseproblemer, blant annet blodpropp i lungene.

Les saken: Serena Williams akuttoperert

Tirsdag var imidlertid Williams tilbake på tennisbanen, da hun spilte første runde av Eastbourne International - WTA-turneringen som fungerer som oppvarmingen til Wimbledon-turneringen som går av stabelen neste uke.

- Fantastisk å være tilbake
Williams led av skadeproblemer i fjor høst, og tirsdagens match mot Tsvetana Pironkova var hennes første siden hun vant nettopp Wimbledon-turneringen i fjor sommer.

- Det er fantastisk å være tilbake, sier den amerikanske 29-åringen til BBC.

- Jeg var bokstavelig talt på dødsleiet ved en anledning, forteller hun videre.

Og den tidligere verdenseneren så vitterlig ut som om hun hadde kommet rett fra dødsleiet i det første settet mot Pironkova på tirsdag.

Den bulgarske motstanderen var nemlig overlegen i første sett, og vant enkelt 6-1.

Men så snudde lykken for Williams, som med 6-3 og 6-4 i de to neste settene kunne juble over avansement til andre runde.

- Kunne endt karrieren
Ifølge tennisspilleren selv, er ikke det på noen måte noen selvfølge at hun skulle klare. Operasjonen i vår kom nemlig ikke et sekund for tidlig.

- Hadde det ventet et par dager, kunne det endt karrieren min - eller enda verre. De fortalte meg at jeg hadde flere blodpropper i begge lungene. Mange mennesker dør av det, sier Serena Williams.

Nå føler hun seg imidlertid klar for Wimbledon-turneringen.

- Jeg ville spille på Roland Garros (French Open), men det ble ikke noe av. Jeg spiller vanligvis ikke oppvarminger før Wimbledon, men jeg fant ut at det kunne være smart denne gangen, sier den 26.-rankede amerikanske jenta.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken