Gå til sidens hovedinnhold

- Det ligger litt prestisje i det

Anders Bardal og Anders Jacobsen kniver om andreplassen i verdenscupen. Søndag kom begge på pallen.

Anders Bardal (30) og Anders Jacobsen (28) var høyt oppe etter at begge kom på seierspallen i Lahti. I verdenscupen sammenlagt håper begge på å bli blant topp tre.

For annet år på rad tok Bardal annenplassen i Lahti. Han måtte se seg slått av tyske Richard Freitag, men klarte å holde Jacobsen og Severin Freund fra Tyskland bak seg. De var kun 1,1 poeng etter Bardal og delte tredjeplassen.

- Det har vært tungt å komme i gang igjen etter VM, men nå føler jeg at jeg er i gang. Fredag var jeg usikker, men samtidig var det ikke så lenge siden jeg hadde gjort gode skihopp, sa Bardal til NTB.

Problembakke
De norske hopperne har slitt noe under trening og i prøveomgangene i løpet av helgen, men de hevet seg da det var tid for renn. Lørdag ble det annenplass i lagkonkurransen, mens to nordmenn kom på seierspallen søndag.

- Det har vært en problembakke for meg disse dagene, men jeg kjemper bra i konkurransehoppene mine. Jeg må ha en ekstra spenning for å få ut godhoppene mine her, fortalte Jacobsen.

- Det er morsomt at vi har to norske på pallen, og Tom Hilde hevet seg mye (8.-plass).

Topp tre
I verdenscupen har Gregor Schlierenzauer et fast grep om sammenlagtseieren. Østerrikeren ble bare nummer 15 søndag, men han har 474 poeng ned til Bardal på annenplass med fem renn igjen. Jacobsen er nummer tre og ligger 70 poeng etter Bardal.

Severin Freund på fjerdeplass er 33 poeng bak Jacobsen. Polske Kamil Stoch og Richard Freitag kan også utfordre nordmennene.

- Annenplassen i dag var viktig. De som er rundt meg på resultatlisten, er dem jeg kjemper mot i verdenscupen. Selv om jeg ikke skal tenke på det, så ligger det der, sa Bardal.

Jacobsen innrømmer at det er en liten prestisjeduell mellom de to nordmennene om å bli best sammenlagt, men det viktigste for de norske gutta er å holde på topp tre-plasseringene sammenlagt i sesonginnspurten.

- Vi snakker ikke om det, men det er nok litt. Men nå er det så mange rett bak oss som hopper godt, så nå er det nok viktigere for oss å holde dem bak enn at vi slår hverandre, sier Ringkollen-hopperen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken