*Nettavisen* Sport.

Det lukter store penger på Biri

Foto: (Hesteguiden.com)

I en svært vanskelig V65 på Biri må vi igjen stole på Eirik Høitomt. Sjekk våre V65-tips.

04.02.11 11:04

Etter en torsdag der vi luktet på store penger under Bjerkes lunsjkjøring (fire rette) og lanserte 10-oddseren Pay Streamline som et flott førstevalg på Bergen travpark, er det en fantastisk spennende V65 på Biri denne fredagen.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri fredag

Etter braksuksessen med å lansere V65 på fredager de to foregående fredagene, har Norsk Rikstoto besluttet å videreføre forsøksprosjektet med V65 på fredager. Vi takker og bukker og fredag kan det altså bli svært gode penger.

Det er ikke sjelden at det er lønnsomt å spille kuskene som vinner flest løp (vi spilte Høitomt på tirsdagslunsjen og fikk betalt da). Fredag er landschampionen betrodd oppsittet bak den svært gode trønderen, 5 Remelden, i V65-5. Remelden gjorde knallsterke seiersløp både fjerde sist (på Østersund) og tredje sist (i V75 på Leangen). Nest sist var Remelden strålende toer bak tetløperen Torpa Glad (stod da 20 meter bak denne) i et V75-løp på Bjerke.

Fredag møter Remelden mye formløse hester og det skal være en svært god vinnersjanse. Remelden har hatt en liten pause nå, men pleier alltid å være svært godt forberedt etter pause. Vi spiller banker.
Rangering V65-5: A: 5 B: 6-9-4-2 C: 11-8-3-12 D: 1-10-7

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V65-1:
Det åpner med et vanskelig sprintløp for varmblodshester i mellomklassen og som kjent er posisjonene spesielt viktig på Biri. Under tvil setter vi den sannsynlige tethesten, 1 Hudson Broline, først. Det gjorde vi også i hestens siste start, men da klarte ikke Hudson Broline å svare vinneren, Onassis Neo, mot mål. Er kanskje litt forbedret med løp i kroppen og vi setter Trond Anderssen-traveren først.

4 Sno Long Boys kan muligens utfordre på startsiden. Skuffet mye ved ikke å holde unna fra tet nest sist, sist vant hesten greit fra nettopp tet. 8 Onassis Neo vant et lunsjløp helenkelt fra tet tredje sist, og gjorde en strålende sisterunde til seier nest sist (slo da altså Hudson Broline). Spor åtte bak bilen i kveld med Erik Killingmo, kun en outsider for oss nå.

9 J.O. Sisu holdt koken flott til andre i sin Norgesdebut etter en tøff sisterunde. Rygg på Hudson Broline fra start i kveld og da må det nesten bli et fint løp, så spørs det om Steinseth-traveren finner åpningen tilslutt. 11 Danish Angel (trolig best med ryggløp), 10 Paolo Santana (flott form her) og 5 Malcyon Magic (en viss formstigning på denne) trenger heller ikke være sjanseløse i et skummelt løp.
Rangering V65-1: A: 1 B: 4-8-9-11 C: 10-5-2-12-7-6-3

V65-2:
Så er det (dessverre) et monteløp som er utfordringen. Og det er ikke mange av ti startende hestene som har særlig med meritter fra monteløp her, og vanskelighetsgraden er høy.

Vi prøver med 8 Quatarinon som førstevalg. Hesten har gjort fine løp mot tøff motstand i travløp på slutten og utstyres med flinke Johanne Ulrica Øveraasen. Fra Sverige er 9 Confess Party ankommet Haavel O. Stastads stall. Confess Party kan en god del, og er en helt naturlig outsider her.

2 Life Line står fint til og har hevdet seg fint i monte tidligere, mens raske 3 Sir Spinville debuterer i monte sammen med fllinke Martine O. Søvik.
Rangering V65-2: A: 8 B: 9-2-3-5 C: 10-7-6-4

V65-3:
Vesentlig mer oversiktlig er det i den tredje avdelingen. Pausehesten 6 Fautveien blir vår favoritt. Fautveien gjorde noen knallsterke innsatser før jul, og vi likte hesten svært godt både tredje sist (tøff utvendig for vinnerhesten Seval til andre) og nest sist (holdt flott til andre etter et tøft løp).

Annonse: Øivind Grøstad byr på ellevilt spilleobjekt i V75-5 på Drammen lørdag som ryster jokerpotten

3 Willy Billy blir forholdsvis tung favoritt i dette løpet. Niåringen har hatt endel utur i de siste løpene og favoriseres uten tvil av sprint. Jager teten i kveld og derfra kan en etterlengtet seier komme. 8 Frøen Balder utviklet seg flott i fjor og kommer nå tilbake etter noen måneders pause. Har fart i overflod og selv fra spor åtte er det vinnersjanse. Vi synes disse tre skiller seg noe ut, for videre gardering er entaktede 1 Haugestad Friggen og 7 Smedanne aktuell.
Rangering V65-3: A: 6 B: 3-8 C: 1-7-10-4-11-5 D: 12-2-9

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-4:
Ny spillenøtt på gang i den fjerde avdelingen. Under tvil setter vi 5 Scoreandevileye først. Har galoppert seg bort i sine to siste starter, men på kapasitet er trolig Ottersen-traveren best.

3 T.M. Continental gjorde et fint inntrykk sin Norgesdebut for Bjørn Steinseth. satt da i tet, men holdt bra. Kan nå teten igjen i kveld, så får vi se om hesten takler 2100 meter. 8 Mimi's Red Rose gjorde noen pangløp tdiligere i vinter, men galopperte seg bort sist i et tøft V75-løp. Tåler å gjøre mye selv, og spilles selv fra spor åtte.

1 Sunray Shadow har skuffet i sine to siste starter, men har velkjent kapasitet og 10 French Open er tung til mål og kan vinne dersom det blir tempo i front.
Rangering V65-4: A: 5 B: 3-8-1-10-7-2 C: 4-11-12-9-6

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-tips til Biri fredag

V65-6:
Ny utfordring i V65-finalen der 1 Lincoln Frontline (høyst usikker form) blir ganske klar favoritt hos spillerne. Her har vi et ordentlig karamelldrag i form av 6 Handy Face som holder kanonform og kun er spilt på fire prosent av kupongene.

Handy Face holdt koken strålende fra dødens på Klosterskogen forrige torsdag og varslet storform. Også nest sist holdt hesten koken fint fra køen. Spor seks er selvsagt ikke helt ideelt, men meget lovende Dag Sveinung Dalen er flink til å finne posisjoner underveis og vi må prøve litt på denne formbomben.

Fra bakspor er både 9 Brave Boy og 10 Booray (gjør sin første start for Olav Mikkelborg) begge tidlig aktuelle og når Tom Erik Solberg setter seg opp bak montehesten 4 King Of My Heart er det grunn til å være litt på vakt. Det er svært skummelt løp dette, og for de som ser seg råd så er helgardering et alternativ.
Rangering V65-6: A: 6 B: 1-9-10-4-3 C: 8-7-12-5-2-11

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag