Det må bli Hamre igjen

Foto: hesteguiden.com

Frode Hamre holder koken. Tirsdag ettermiddag tar han meg seg en hest til Klosterskogen. Sjekk våre travtips.

22.05.12 09:50

Det er altså lunsjtrav på Klosterskogen denne tirsdagen, før Forus tar over showet med dobbel V5 til kvelds. I tillegg er det V4 fra Halmstad (innl.frist kl 12.20) og V65 fra Eskilstuna på kvelden der den utflyttede nordmannen Roger Walmann har flere fine sjanser med sine formsterke stallhester. Mandag serverte vi både Mr Kiss (fjerdevalg i spillet) og Rinde Kvikken (tredjevalg i spillet) som fine førstevalg i Drammen. Vi håper på flere godbiter i dag.

Frode Hamre innfridde med vårt superobjekt See You Soon under lørdagens V75 på Jarlsberg og han innfridde med vår V5A-banker Opening Day på Sørlandet søndag. Det ruller altså veldig fint på for Frode Hamre som står bokført med 54 seire per 21 mai på kun 239 kjørte løp. Fjorårets rekordtall kommer til å bli slått med bred margin dersom seierssankingen fortsetter i samme tempo.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

Under tirsdagens lunjstrav på Klosterskogen tar Frode med seg en stallhest, den norskfødte fireåringen 5 Fellowchip G.T. Vi hadde ikke tro på hesten sist, i et V75-løp i Bergen. Det viste seg helt korrekt, og en skoløs Fellowchip G.T. fungerte ikke som best den dagen. Tirsdag er motstanden så skral, at hesten ikke trenger å være i toppform for å vinne. Vi ser nesten bare galopp i mot, og singelstreker i en ellers vrien lunsj-V5.
Rangering V5-2: A: 5 B: 1-9 B: 8-10-11-4-2-7-3-6

V5-1 - Kaldblodshester. 1700 meter autostart.
Seiersmaskinen 1 Boklifaks har ikke startet siden oktober i fjor og gjør en spennende start i V5-innledningen. På åtte forsøk i fjor, ble det sju seire og totalt i karrieren er 13 løp vunnet på 16 forsøk. Hesten har hatt halstrøbbel, men det er ingen tvil om at han er den beste hesten her. Dog lang pause og usikker form, gjør at vi garderer.

Først med 5 Bings Smokken vant ni løp i fjor og tjente nesten 200 000 kroner i en alder av åtte år. Niåringen har fortsatt godtaktene i år og var strålende i seiersløpet nest sist og bra etter galopp sist. Klart motbud. Like imponerende var ikke 3 Gylden Kongen i sitt første løp etter tre måneders pause, men det løpet har garantert gjort godt.

Vi registrerer at frontrunneren 4 Aaby Borken er tilbake etter en liten pause (god i vinter, men svak i sine siste starter), mens 11 Bjørntvedt Knekten kan være en fidus til tross for to svake løp nå (bra i løpene forut for det).
Rangering V5-1: A: 1 B: 5-3-6 C: 4-12-11-10-8-7-2 D: 9

HTML EMBED

V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Usedvanlig laber kvalitet på den tredje avdelingen og da er det skummelt. Spor en på Klosterskogen er uansett aldri feil og derfra starter 1 Lion King. Femåringen har gjort noen hyggelige løp hittil og er travsikker. Fra denne utgangsposisjonen kan det bli seier.

Best på kapasitet er uten tvil 6 Ramos Boy. Nå fikk Johan Herbjørn Undem en etterlengtet seier med Ruth Reerstrup på Sørlandet søndag og når en stallhest fungerer kommer gjerne flere. Ramos Boy er svært usikker, men har vist hvor bra han er de få gangene han ikke har galoppert. 8 Lady G.A. var positiv første gang ut i regi Jenny Thygesen (hun trener blant annet Rinde Kvikken). I ettermiddag er startsporet bedrøvelig, men det er motstanden også og da kan det gå.

9 Menina har skuffet litt i sine to siste løp, men viste bra takter før det. 3 Rita Invalley har fin kapasitet, men foreløpig ikke innfridd i løp. 5 In Your Face er travsikker, men går mest på det jevne. Kan faktisk duge her.
Rangering V5-3: A: 1 B: 6-8-9-3 C: 5-4-12-2 D: 11-10-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-4 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Soleklart førstevalg og bankeralternativ for oss er 6 Made By Lendalund i den fjerde avdelingen. Lars Anvar Kolle trykket på gassen med hesten sist, men fikk ikke overta ledelsen. Holdt koken flott etter det hardkjøret og var god firer. Nå er distansen 1000 meter kortere og Kolle kjenner hesten bedre. Vi singelspiller i DD, men garderer i V5.

9 Gigant Dream påstås at hadde lite å by på sist på Momarken. Det er nok ikke riktig, hesten hadde fin fart over mål etter å ha havnet feil på det. Fine rygger fra start her, se opp. 5 Xavier har velkjent kapasitet, men fungerte dårlig på Bjerke i sin siste start. Tilbake i normalt slag, er hesten blant de bedre her. 12 Wee Nita står vrient til, men Gunnar Austevoll er en mester til å finne gode posisjoner og skal ikke overses.

1 Sno Long Boys fikk haike med fra tredje innvendig sist, men hadde ingenting spart over mål. Bortsett fra det løpet har ikke hesten vist form på lenge. Fra førstespor på sprint på Klosterskogen, er det trolig verd å betale for hesten. 2 McGill og 4 T.T. Va Bene har begge sånn noenlunde form og har trukket fine spor. I et litt uoversiktlig løp, er det ikke helt iskaldt for noen av dem, selv om de helst ikke skal gjøre noe selv.
Rangering V5-4: A: 6 B: 9-5-12-1 C: 2-4-11-3-7-8 D: 10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-5 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
Bra klasse på avslutningsløpet der vi setter formsterke 2 F.P. Asset først. Fireåringen har vist flotte takter på slutten og her ligger alt til rette for et fint løp. Vi tror neppe Gunnar Austevoll ønsker seg tet, da hesten er klart best med ryggløp.

3 Victory On Line var hesten som ble matchet mot svensk travderby i fjor av Jane Helen Stareng (hun trener også Gentle Tilly og Mysterious). Nevnte Victory On Line var selvsagt aldri i nærheten av svensk derby og hadde en meget skuffende sesong. Dukker nå opp etter fem måneders pause, mot riktig motstand. 4 Do It slo en så bra hest som Miraflores fjerde sist i et lunsjløp på Bjerke. De tre påfølgende startene har endt i galopp, men feilfritt duger denne godt. 1 Bowmore Level var godkjent fra tet i norgesdebuten nest sist, men skuffet betydelig sist. Usikker form, men sporet er gunstig.

6 Prince Moonlight Fun har gjort to gode løp nå og med ryggløp i det aller lengste kan det kanskje gå (stivnet litt fra dødens sist, solid spurt nest sist). 9 Lucky News var bra sist og avslutter som regel bra. 11 Pablo La Marc har ikke startet på åtte måneder, men Undem-hesten har bra meritter fra Danmark. Helt ute på kanten kan det være verd å betale for hesten i et åpent løp med mye bra hest på farten.
Rangering V5-5: A: 2 B: 3-4-1-6 C: 9-11-10-7-5 D: 12-8

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.