Det måtte gå galt til slutt

Foto: Afp / Scanpix

Se de spektakulære høydepunktene fra helgens UFC-stevne.

22.04.13 13:55

Publikum ble vitne til en hel del spektakulære kamper da UFC arrangerte sitt syvende stevne på TV-giganten Fox.

Det var spesielt tre kamper det var knyttet ekstra stor spenning til.

Mange lurte på om Gilbert Melendez kunne gi Benson Henderson konkurranse i kampen om lettvektstittelen i stevnets hovedkamp.

Samtidig var det mange som gledet seg til å se Daniel Cormiers tungvektsduell mot Frank Mir. Også Nate Diaz kamp mot Josh Thompson var det grunn til å se fram til.

Kontroversielt for Bendo igjen
Tittelkampen mellom Henderson og Melendez utartet seg slik mange hadde sett for seg i forkant. Svært jevnt og en nesten håpløs oppgave for dommerne etter fem tøffe runder.

Chael Sonnen, som møter Jon Jones kommende helg, satt i Fox Sports studio og var usikker på om dommerne gjorde rett da to av tre ga seieren til Henderson med 48-47.

- Henderson vant kampen, men Melendez er ingen taper i kveld. Personlig hadde jeg han som vinner i de tre første rundene. Men jeg er glad jeg sitter her og ikke nede på dommersetene, for dette var veldig jevnt, sa Sonnen.

Statistikksiden Fightmetric konkluderte imidlertid med at dommerne gjorde rett da Henderson ble utropt til vinner av kampen.

Etter kampen fridde 29-åringen til kjæresten Maria Magana og fikk ja, uten at publikum lot seg begeistre av den grunn. Henderson ble buet ut av fansen i San José, som tydelig mente at Melendez hadde gjort nok til å vinne kampen.

Her frir han til kjæresten etter seieren:

HTML EMBED

Historisk TKO mot Diaz
Melendez' lagkamerat Nate Diaz fikk en enda tøffere kveld da han møtte Josh Thompson i samme vektklasse.

Thompson hadde en solid game plan og klarte å holde Diaz på såpass lang avstand at Stockton-gutten ikke fikk brukt boksingen sin.

Samtidig klarte Thompson å lande spark både mot beina, kroppen og hodet til Diaz.

Til slutt var det nettopp et slik spark som satte en stopper for det hele. Diaz så det ikke komme og ble truffet i hodet, før Thompson kastet seg over ham og avsluttet kampen med slag.

Diaz' hjørne kastet inn håndkleet akkurat i det dommeren brøt inn og stoppet kampen.

Dermed ble Thomspon den første som noen gang har avsluttet Nate Diaz i en MMA-kamp.

- Jeg var egentlig ikke ute etter å avslutte ham, men hvis muligheten kom, noe den gjorde, skulle jeg ta den. Planen var å plukke ham fra hverandre og ta det han ga meg, sa Thomson til MMAfighting.com.

Se høydepunktene fra Brown mot Mein, Diaz mot Thompson og Cormier mot Mir:

HTML EMBED

Skuffende gigantduell
Like mye action var det ikke da Daniel Cormier møtte Frank Mir i tungvekt.

Favoritten Cormier klarte likevel å kontrollere det hele, brukte mye tid på å holde Mir oppe mot buret, og deler av fansen begynte å bli utålmodig.

Etter en kveld med mye fartsfylte kamper, var det nemlig noe skuffende underholdning som ble levert fra de to tungvekterne.

Cormier innrømmer at han var nervøs før kampen og at dette kan ha hatt noe å si for hans prestasjon.

- Jeg var ikke så bra. Jeg var nervøs, og jeg kan ikke forklare hvorfor. Det var nok fordi det var en stor kamp og følelsen av den. Det er nok sant at din første UFC-kamp er noe spesielt, sa Cormier.

Amerikaneren er fremdeles ubeseiret og står med 12-0 i sin MMA-karriere.

Bonuser
Fight of the night-bonusen gikk til Matt Brown og Jordan Mein, mens både Yoel Romero og Josh Thompson kunne innkassere 50.000 dollar i knockoutbonus.

Ingen av lørdagens kamper ble avsluttet med submission.

Se alle resultatene her.

Neste helg er det duket for en ny storkamp når Jon Jones forsvarer sin tittel i lett tungvekt mot Chael Sonnen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.