RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rolf Aldag (HTC)
Rolf Aldag (HTC) Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Det «nye» HTC

Sist oppdatert:
Dette laget går drastisk til verks for å kopiere HTC-lagets suksess.

Quick Step har slitt litt de siste årene, både sportslig og økonomisk.

Før årets sesong fikk de inn den styrtrike Zedenek Bakala som eier. Når de i tillegg inngikk et samarbeid med Omega Pharma tidligere i år (som gjelder fra og med 2012), virker det til at laget har fått orden på økonomien.

Det som gjenstår er å løfte laget til gamle høyder når det kommer til det sportslige. For når du er vant til å hente hjem den ene klassikertriumfen etter den andre, holder det ikke med en nesten-sesong, slik det belgiske storlaget har hatt i år.

Henter både ryttere og ledere
Derfor virker det som at lageier Patrick Lefevere har sett mot det mest suksessrike laget i sykkelsporten de siste årene, HTC, og prøvd å kopiere deres suksessformel.

Tidligere har det vært klart at laget har hentet Velits-brødrene og Tony Martin fra laget som ble tvunget til å legges ned etter at sponsorjakten endte resultatløst. I tillegg hentet de den høyt respekterte sportsdirektøren Brian Holm, som de fleste trodde at ville følge Mark Cavendish.

Men Omega Pharma-Quick Step (som de heter i 2012) stopper ikke der. Nå har laget skrevet kontrakt med en ny trio fra HTC.

Kapteinen har forlatt skuta
To av dem er syklister, begge i verdenstoppen på tempo. Vi snakker da om den regjerende tyske tempomesteren Bert Grabsch og tsjekkeren Frantisek Rabon.

- De kan vinne ritt på egenhånd eller de kan hjelpe lagkamerater til å vinne. De er begge sterke ryttere, som kan flytte fjell med sin enorme kjørestyrke, skryter Lefevere til Het Nieuwsblad.

I tillegg henter de inn Rolf Aldag, som har vært sportsdirektør i HTC og T-Mobile siden 2007, det melder flere belgiske medier. I Omega Pharma-Quick Step, skal den tyske ringreven ha ansvaret for sportsdirektørene, noe av den samme rollen som han har hatt i HTC de siste tre sesongene.

Aldag var i realiteten kaptein på skuta i HTC, og hadde flere tilbud å velge mellom. At det nå offentliggjøres at han går til Omega Pharma-Quick Step bør bety at så godt som alle HTC-rytterne har funnet seg en ny arbeidsgiver, for Aldag har tidligere uttalt at han først vil jobbe med å finne syklistene et nytt lag, før han skulle tenke på sin egen fremtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere