Quick Step har slitt litt de siste årene, både sportslig og økonomisk.

Før årets sesong fikk de inn den styrtrike Zedenek Bakala som eier. Når de i tillegg inngikk et samarbeid med Omega Pharma tidligere i år (som gjelder fra og med 2012), virker det til at laget har fått orden på økonomien.

Det som gjenstår er å løfte laget til gamle høyder når det kommer til det sportslige. For når du er vant til å hente hjem den ene klassikertriumfen etter den andre, holder det ikke med en nesten-sesong, slik det belgiske storlaget har hatt i år.

Henter både ryttere og ledere
Derfor virker det som at lageier Patrick Lefevere har sett mot det mest suksessrike laget i sykkelsporten de siste årene, HTC, og prøvd å kopiere deres suksessformel.

Tidligere har det vært klart at laget har hentet Velits-brødrene og Tony Martin fra laget som ble tvunget til å legges ned etter at sponsorjakten endte resultatløst. I tillegg hentet de den høyt respekterte sportsdirektøren Brian Holm, som de fleste trodde at ville følge Mark Cavendish.

Men Omega Pharma-Quick Step (som de heter i 2012) stopper ikke der. Nå har laget skrevet kontrakt med en ny trio fra HTC.

Kapteinen har forlatt skuta
To av dem er syklister, begge i verdenstoppen på tempo. Vi snakker da om den regjerende tyske tempomesteren Bert Grabsch og tsjekkeren Frantisek Rabon.

- De kan vinne ritt på egenhånd eller de kan hjelpe lagkamerater til å vinne. De er begge sterke ryttere, som kan flytte fjell med sin enorme kjørestyrke, skryter Lefevere til Het Nieuwsblad.

I tillegg henter de inn Rolf Aldag, som har vært sportsdirektør i HTC og T-Mobile siden 2007, det melder flere belgiske medier. I Omega Pharma-Quick Step, skal den tyske ringreven ha ansvaret for sportsdirektørene, noe av den samme rollen som han har hatt i HTC de siste tre sesongene.

Aldag var i realiteten kaptein på skuta i HTC, og hadde flere tilbud å velge mellom. At det nå offentliggjøres at han går til Omega Pharma-Quick Step bør bety at så godt som alle HTC-rytterne har funnet seg en ny arbeidsgiver, for Aldag har tidligere uttalt at han først vil jobbe med å finne syklistene et nytt lag, før han skulle tenke på sin egen fremtid.