Gå til sidens hovedinnhold

- Det nytter ikke å snu opp ned på alt

Gunnar Pettersen tilbake i norsk kvinnehåndball.

Gunnar Pettersen er en av de mest meritterte håndballtrenerne i Norge og har blant annet vært sjef for det norske herrelandslaget.

Han har også trent klubber som Tertnes og Larvik på kvinnesiden og Sandefjord og Drammen på herresiden. Som landslagssjef ledet han det norske laget til blant annet en sjuendeplass i VM i 2005 og en sjetteplass under EM i 2008.

Nå er ringreven tilbake i manesjen som trener for Flint Tønsbergs kvinnelag, som spiller i Postenligaen. Han tar over jobben etter Håvard Løvmo.

- Kun tre måneder
Løvmo gir seg i jobben på grunn av personlige årsaker og kunne ikke lenger gi hundre prosent for vestfoldklubben, heter det i en pressemelding.

«Flint er derfor meget fornøyd med at man kunnet sikre seg en av landets beste trenere så kort tid etter at det ble kjent at man måtte ut på ny trenerjakt», skriver klubben.

Til Nettavisen sier imidlertid Pettersen at dette trenerengasjementet kun gjelder ut den inneværende sesongen og ikke lenger.

- Jeg har sagt at jeg kan være disponibel ut den inneværende sesongen, siden treneren ikke kunne fortsette på grunn av private årsaker. Jeg hadde mulighet til det, sier han til Nettavisen.

- Men noe utover det er ikke aktuelt. Jeg er ikke klar for å gå inn i et lenger engasjement, sier Pettersen.

Flint Tønsberg ligger for øyeblikket som nummer åtte av totalt tolv lag i kvinnenes eliteserie, men har bare fem poeng ned til sisteplassen på tabellen.

- Ikke så lurt
Det betyr at Pettersen og hans mannskap får en spennende avslutning på sesongen. Muligheten for kvalikplass eller nedrykk er absolutt til stede.

- Det er utfordringen. Målet er å komme en plass høyere enn sist sesong, nummer seks. Men det viktigste er å holde plassen i eliteserien, sier treneren.

- Det er kort vei opp på tabellen, men det er kort ned til kvalik også. Målet må være å vinne kamper mot de rundt oss på tabellen, legger han til.

Det å komme inn midt i sesongen kan ofte være en utfordring for en trener, og Pettersen er klar på at han vil gjøre minimalt med forandringer hos Flint-laget.

- Det nytter ikke å snu opp ned på alt. Det har jeg ikke tid til. Det er mye bra her, og søndag vant Flint mot Oppsal, selv uten toppscoreren, sier Pettersen.

- Jeg må ta utgangspunkt i den kampen. Forsvarsmessig spiller de ganske likt som det jeg ønsker. Så det blir kun små justeringer. Det er ikke lurt med for store forandringer, sier han.

- 18 og 20 år
Flint Tønsberg er et ferskt lag i norsk eliteseriesammenheng og stiller med en svært ung tropp. Tønsberg-klubben er likevel en klubb på vei opp i norsk håndball.

- Ja, det er riktig. Det er mange unge spillere. Mange mellom 18 og 20 år. Noen få i midten av 20-åra, forteller Pettersen.

- Det er en klubb som har jobbet bra i yngres avdelinger og med 16-årslaget. Det er en fersk klubb, med en god framtid, sier treneren.

Pettersens ilddåp blir mot Stabæk, et av de bedre lagene i den norske toppserien, på hjemmebane. Det kan bli en tøff oppgave for hans unge mannskap.

- Vi møter flere av topplagene i de første kampene, men det er bare å ta fart og gjøre det vi kan, avslutter han.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?