Gå til sidens hovedinnhold

- Det nytter ikke å tro på lureriet hans

Men Heidi Løke er stolt av det kjæresten har fått til.

BEOGRAD (Nettavisen): Det lå nesten litt i kortene at Norge ville få Ungarn i semifinalen av EM - et møte mellom mer enn to stormakter i kvinnehåndballen.

Det blir nemlig også et møte mellom Heidi Løke og hennes samboer Karl Erik Bøhn. De to fant hverandre i den perioden da begge var en del av vestfoldklubben Larvik. Bøhn har ledet Ungarn til en semifinaleplass på imponerende vis. Nasjonen har vært borte fra toppen et par år, men årets utgave virker meget solide.

- Positivt regime
Løke er veldig imponert over det samboeren har fått til med Ungarn. Hun mener at Bøhns norske innflytelse på laget har vært med å løfte Ungarn til nye høyder.

- Det er et lag under et nytt regime, et mer positivt regime. De har det gøy på samling, og gleder seg. Det er ofte sånn at mye positivitet smitter av på banen, sier Løke.

- Nå må vi bare håpe at han ikke har lært dem for mye, sier den norske strekspilleren.

Et området der Løke mener Ungarn har blitt mye bedre, er på det fysiske. Der har Bøhn hentet inn norsk eksperthjelp for å få nivået opp på de ungarske stjernene.

- Han har med seg Tord Ellingsen, som også var i Larvik, og han har gjort en kjempejobb. Nå løper de intervaller uten å klage, sier Løke.

- Noen røykere
Profesjonaliteten blant ungarske spillere har i mange år vært så, som så, og treningsviljen har ikke alltid vært på topp. Noen spillere har også hatt en del usunne vaner.

- Ja, det er fortsatt igjen noen røykere på laget. Det gir meg faktisk motivasjon til å vise at vi er bedre, forteller Løke.

Bøhn har tidligere uttalt at han var storfornøyd bare med å komme videre fra gruppespillet, men Løke tror kjæresten hele tiden har visst hva som bor i det ungarske laget.

- Jeg visste før EM hvor gode de var, og trodde de ville gå langt i dette mesterskapet. De har så mange gode spillere, og den ungarske ligaen er blant de beste i Europa.

Løke spiller selv for storklubben Györ i Ungarn og vet hva hun snakker om.

- Jeg vet Karl Erik har sagt at han var fornøyd bare med å gå videre fra gruppespillet, men jeg tror han var overbevist om at de skulle klare det. Det nytter ikke å tro på lureriet hans.

- Bryr meg ikke
Løkes samboer har også vært kritisk til dømmingen under EM, og mener blant annet at den norske sterkspilleren får altfor mye juling av motstanderen.

Dermed gjenstår det å se hvor mye juling sandefjordjenta vil få i møte med kjærestens forsvarssluggere.

- Det blir spennende å se hvordan han leder laget sitt mot meg. Men for å være ærlig bryr det meg ikke så mye. Det er tøft å være strekspiller, det vet jeg, sier Løke.

- Jeg gleder meg veldig til kampen, og vil gjøre alt for at Norge skal vinne. Vi har gode muligheter, men det blir jevnt. De har gode spillere på alle plasser, sier strekspilleren.

- Opptrer som et lag
Også landslagssjef Thorir Hergeirsson har fått med seg Bøhns suksess med Ungarn, og islendingen er imponert over det kollegaen har fått til.

- Vi har i mange år sett at det er stor håndballkultur i Ungarn, og har undret oss over hvorfor de ikke har vært med å kjempe på et høyere nivå de siste årene, sier han.

- Det er et land med mange gode spillere, og de har fått til noe sammen i dette mesterskapet. Bøhn har skapt noe med sitt team, sier Hergeirsson.

- Hva har han gjort konkret?

- Slik jeg ser det, så opptrer de mer som et lag. I alle faser av spillet, sier den norske treneren.

I den andre EM-semifinalen møtes naboene Montenegro og Serbia. Montenegro var også Norges motstander i finalen under OL i sommer, der det ble norsk gull.

LES FLERE SAKER:

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her