Gå til sidens hovedinnhold

- Det preger den norske troppen betydelig

Den norske OL-troppen i sorg.

Fredag kveld kom den tragiske beskjeden om at broren til en av Norges OL-deltakere, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, hadde gått bort.

Det var Halvor Lea hos Olympiatoppen som kommuniserte dette i en pressemelding.

I pressemeldingen skriver han at dødsfallet var både plutselig og uventet og at den norske landslagstroppen nå ivaretar Jacobsen i en krevende situasjon.

TV 2-ekspert Fredrik Aukland uttalte følgende om den triste hendelsen i kanalens OL-studio fredag kveld:

- Dette er en situasjon som krever profesjonell hjelp. Olympiatoppen har et enormt apparat og det er viktig. De har tatt seg av Astrid og resten av laget i hele dag, sier han.

- De har vært tett på og det må de være, legger han til.

LES OGSÅ: Jacobsen mistet broren

Aukland trekker også fram at Uhrenholdt Jacobsens bror også var en bekjent av flere i den norske troppen.

- Dette preger den norske troppen betydelig. Han var en bekjent av flere i troppen, en treningskamerat. Dette har nok falt tungt hos mange i den norske leieren og vil sette preg på stemningen.

Han tror hendelsen vil prege den norske langrennsjentene under lørdagens 15 kilometer med skibytte.

- De har forberedt seg på OL i lang tid. Dette setter ting i perspektiv, så gjenstår det å se om dette vil prege lørdagens renn, sier han.

Uhrenholdt Jacobsen er ikke tatt ut til lørdagens skiatlon. Der skal Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Heidi Weng gå.

I pressemeldingen fra Olympiatoppen står det at Uhrenholdt Jacobsen ønsker lagvenninnene skal ha fult fokus på lørdagens konkurranse.

Kommentarer til denne saken